USL renaște din propria cenușă? PSD face un joc de fațadă prin care mimează opoziția. Și-ar putea impune propriul premier

În acest context, moderatorul Robert Turcescu a spus că marea coaliție, care ar relua formula USL, ar putea dura 7 ani și l-ar avea pe medicul Alexandru Rafila ca premier. Amintim că întregul episod al podcastului poate fi vizualizat la finalul articolului.

„Decizia e așa: cu ce prim ministru începem? Se pare că pesediștii zic așa: începem cu al nostru, începem cu Rafila. Ne pregătim de o guvernare PNL – PSD.

PSD are la vârf numai masteranzi SRI. Este pregătit să fie frecventabil. Au fost pregătiți să fie luați la guvernare și să se poată defila cu ei. Au devenit europeni din momentul în care au sabotat referendumul pentru familie, când au făcut ce au făcut la raportul Matici”, a spus jurnalistul Mirel Curea.

„Și din momentul în care au votat guvernul PNL când a început pandemia”, a completat Mirel Palada.

Este greu de crezut că USR și AUR ar putea atinge cote impresionante în preferințele votanților

De asemenea, sociologul Mirel Palada a atras atenția că este greu de crezut că partidele minoritare ca USR și AUR ar putea atinge cote impresionante în preferințele votanților, chiar dacă PSD și mai ales PNL au scăzut în sondaj.

„O cotă de 50% pentru un partid din România e foarte puțin probabilă. Mesajul lui George Simion era electoral și scotea în evidență că AUR e un partid important. Și este, AUR a ajuns la 20%”, a remarcat expertul referitor la declarația oferită luni de Simion în podcastul EVZ că AUR vizează să atingă o cotă de 50%.

Populația resimte la rândul său criza politică de proporții

Mai apoi, Simona Ionescu, redactor-șef evz.ro, a subliniat faptul că populația resimte la rândul său criza politică de proporții.

„Foarte mulți oameni or să ceară să termine ăștia odată, să avem guvern. Nu va fi o mare lovitură la nivelul electoratului, ci la nivelul grupărilor politice și din presă. S-a făcut atâta balet până au zis hai să ne dăm mâna”, a declarat Simona Ionescu.