Claudiu Năsui (USR) a susținut că, în secunda aceasta, domnul Iohannis și PNL aripa Cîțu sunt în stare să dea oricât din banii contribuabilului, ca să cumpere susținerea PSD pentru 6 luni.

„Ei chiar au impresia că „ne învață o lecție” pentru că n-am acceptat ca fenomenul corupției să se desfășoare sub ochii noștri la guvernare, ba chiar cu semnătura noastră.

De asemenea, toată tevatura din PSD, cu dezbaterile și leșinurile că ar putea vreodată PSD să se alieze cu PNL sunt doar o tactică de negociere de-a PSD-ului ca să obțină cât mai mulți bani din PNDL, PNRR și alte fonduri publice”, a arătat Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Calculele economice și politice ale PNL-PSD

El a indicat existența a doua calcule pe care le fac PSD și PNL acum. Unul este calculul economic iar altul calculul politic. Dacă în privința părții economice useristul spune că ar fi vorba de banii pe care pesediștii ar urma să îi ia de la liberali, în ceea ce privește calculul politic este mult mai simplu. Acesta din urmă are la bază memoria românilor, a susținut useristul Claudiu Năsui.

„Calculul economic este că s-ar putea ca PSD să ia chiar mai mult din bani decât PNL din 3 motive. Primul este că au aproape dublu voturilor în parlament. Al doilea este că au mai mulți primari. Al treilea că PNL este cu spatele la zid. Dacă se aliază cu noi, nu o să poată lua banii aceia liniștiți și o să încercăm să facem reforme. Dacă nu se aliază cu noi, sunt la cheremul PSD.

Calculul politic este că românii vor uita toate acestea până în 2024. O să pună de o destrămare prin 2023. După care o să plătească mass media să pară că sunt unul opusul celuilalt și că ei sunt cele două alternative”, a comentat liderul USR.