După victoria lui Klaus Iohannis din turul doi al alegerile prezidenţiale, a venit şi prima reacţie a lui Dan Barna, preşedinte USR, candidatul care a terminat pe poziţia a treia în primul tur de scrutin. El l-a felicitat pe Iohannis pentru reuşita sa şi pe românii din ţară şi pe cei din străinătate pentru mobilizarea extraordinară. “Este sfârșitul regimului Dragnea”, a jubilat liderul USR. Barna îi cere preşedintelui Iohannis să fie mai implicat în acest al doilea mandat şi să demareze imediat discuţii pentru declanșarea alegerilor anticipate.

“Îl felicit pe Klaus Iohannis, îi felicit pe românii de acasă și din Diaspora pentru mobilizarea extraordinară. Este victoria românilor care-și doresc o țară modernă și democratică. Este rezultatul luptei începute în ianuarie 2017, în stradă, care a continuat în 10 august, împotriva regimului penalilor.

Aștept de la președintele Klaus Iohannis să fie mai implicat decât a fost în primul mandat și să înceapă imediat discuțiile cu partidele politice pentru declanșarea alegerilor anticipate. Este momentul să trimitem PSD în istorie.

Este o datorie și o urgență să asigurăm corecta reprezentare a românilor din Diaspora în Parlamentul României și o putem face chiar săptămâna aceasta printr-un vot dat legii depusă în urmă cu un an în Parlament. Președintele României trebuie să dea un semnal și pentru susținerea alegerilor locale în două tururi pentru a îndepărta baronii PSD, sursa puterii acestui partid retrograd și clientelar.

Victoria de astăzi este sfârșitul regimului Dragnea și un început pentru schimbarea profundă a României în țara la care visăm. Alianța USR PLUS continuă lupta!”