Simona Halep a avut un debut excelent la Australian Open!

Numărul 15 mondial a trecut fără prea mari emoţii de poloneza Magdalena Frech (locul 102 WTA), cu scorul de 6-4, 6-3, calificându-se astfel în turul al doilea al turneului de Grand Slam din Australia.

Pentru această reuşită, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 102.200 de dolari, depăşind astfel pragul de 38 milioane de dolari câştigaţi din tenis. Câştigătoarea Australian Open 2022 va pleca acasă cu nu mai puţin de 3,2 milioane de dolari!

Simona Halep, lăudată de specialişti după evoluţia din debutul de la Australian Open

Ce spun specialiştii despre evoluţia Simonei Halep din primul meci din Grand Slam-ul australian? Suedezul Mats Wilander, deţinător a şapte titluri de Grand Slam în carieră, crede că românca are toate şansele să redevină numărul 1 mondial. El i-a făcut şi o sugestie Simonei.

“Cred că Simona poate redeveni numărul 1 mondial, chiar cred! Dacă aş fi în locul Simonei Halep, mi-aş reaşeza jocul puţin.

Aş deveni ceva mai agresiv, în locul ei, pentru că, în fiecare an, jucătoarele din circuit lovesc mingea mai puternic”, a declarat acesta.

“E în formă şi e fericită. Va fi o jucătoare periculoasă”

Fosta mare campioană Chris Evert (18 titluri de Grand Slam în palmares) spune că Simona Halep este o jucătoare foarte periculoasă, iar în cazul unui eventual duel cu Emma Răducanu, Simona va ieşi victorioasă.

“Cred că, dacă vom avea un duel între Simona Halep şi Emma Răducanu, în turul trei, Simona va câştiga. Chiar l-am întrebat, de curând, pe fostul ei antrenor, Darren Cahill, dacă a urmărit jocul ei.

Mi-a spus că joacă grozav, că acoperă bine fundul terenului, că loveşte mingea devreme, se mişcă bine, e sănătoasă şi pregătită bine fizic. Cred că Simonei nu i se acordă suficientă atenţie, dar să nu uităm că a câştigat Grand Slam-uri şi e, cu siguranţă, o jucătoare de urmărit din acest motiv.

Ar trebui să ne gândim la ea. E în formă şi e fericită. Va fi o jucătoare periculoasă”, a transmis Chris Evert, potrivit adevarul.ro.

“Are inteligenţa de joc şi experienţa necesară pentru a fi în discuţie”

Justine Henin, o altă fostă câştigătoare de Grand Slam, cu 7 trofee majore în vitrină, a lăudat-o şi ea pe jucătoarea din România.

“Are inteligenţa de joc şi experienţa necesară pentru a fi în discuţie, când vorbim despre câştigarea trofeului. Rămâne însă de văzut cât de bine se va prezenta fizic.

Sunt sigură că Simona îşi doreşte să revină la un nivel competitiv, să rămână sănătoasă şi să câştige mai multe turnee de Grand Slam”, a declarat belgianca pentru Eurosport.