Victorie pentru Simona Halep la Australian Open. Ea s-a calificat, marţi, în turul al doilea la Australian Open. Tenismena a punctat desisiv cu scorul de 6-4, 6-3, în fața polonezei Magdalena Frech, locul 102 WTA. Simona Halep a jucat bine în primul meci disputat la Melbourne Park.

Magdalena Frech are 24 de ani și este o jucătoare cu o defensivă solidă. Acest lucru s-a putut observa și în timpul meciului disputat în fața lui Halep. Poloneza a dat mai toate mingile înapoi, a răspuns cu efort la efort şi a variat loviturile. Astfel, Halep a fost nevoită să alerge pe tot terenul, să găsească unghiuri ample, să-şi facă singură punctele şi a reuşit de multe ori (25-27 raport lovituri câştigătoare – erori neforţate, faţă de 12-22, Frech).

A fost aplaudată la scenă deschisă

Simona Halep a returnat bine în primul ghem al meciului şi a reuşit să câştige pe serviciul adversarei. Însă nu s-a distanţat şi Frech a întors scorul cu două ghemuri luate la rând. De la 1-2, a urmat cea mai bună perioadă de joc a Simonei Halep, în care a câştigat patru ghemuri la rând. A depus un efort considerabil, a dat lovituri spectaculoase, aplaudate la scenă deschisă. De la 5-2, Frech a reuşit să se apropie la un ghem, înainte ca Halep să închidă setul, cu 6-4, după 49 de minute de joc.

Poloneza s-a repliat și a devenit mai agresivă în setul al doilea, după ce şi-a pierdut serviciul în ghemul de debut. Ea a reuşit să puncteze trei ghemuri la rând. Replica lui Halep nu s-a lăsat mult așteptată și a punctat și ea două ghemuri în care a pierdut doar un punct şi a egalat la 3. Ea a profitat de două duble greşeli comise de sportiva poloneză în ghemul al şaptelea, pentru a trece din nou în avantaj. Mai bine pregătită fizic, Simona a terminat jocul, cu cinci ghemuri câştigate la rând şi cu 6-3, după o oră şi 29 de minute.

Ce urmează pentru Simona Halep

În manşa următoare, Simona Halep va evolua cu Katie Volynets din SUA, locul 176 WTA, venită din calificări, sau cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA. Calificarea în turul al doilea este recompensată la primul grand slam al anului cu un premiu de 154.000 de dolari australieni (97.210 euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Simona Halep a fost finalistă în 2018 la Melbourne Park, fiind întrecută în ultimul act de Carlone Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4. La ediţia din 2021, românca a fost eliminată în sferturi de Serena Williams, cu 6-3, 6-3.

România are cinci jucătoare în manşa a doua, la simplu feminin: Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse. Doar Irina Bara a fost eliminată.

Nu aș putea spune că încrederea mi-a fost foarte ridicată

După calificarea la Australian Open, Simona Halep a făcut o serie de declarații. Ea a admis că nu este chiar în cea mai bună formă dar faptul că a reușit o victorie importantă o face extrem de fericită. Jucătoarea noastră a susținut că încrederea nu i-a fost foarte ridicată, însă și-a exprimat speranța să poată juca cel mai bun tenis. Este lucrtul pe care și-l dorește mereu – a punctat Halpep.

”Mi s-a părut destul de dificil, dar am câștigat, asta este tot ce contează, mă face fericită (…) nu aș putea spune că încrederea mi-a fost foarte ridicată, sper să pot juca cel mai bun tenis, asta îmi doresc mereu. A fost important pentru mine să joc aici la Melbourne, să mă obișnuiesc cu atmosfera, dar sper să joc și mai bine de atât”, a spus Simona Halep.