Reuşită importantă pentru Ungaria! Este un lucru cu care foarte puţine ţări se pot lăuda.

Ungaria va deveni complet independentă în domeniul energiei electrice

Anunţul a fost făcut luni, 17 ianuarie, de către Péter Szijjártó, ministrul ungar de Externe. El a vizitat centrala nucleară de la Paks şi a precizat că, odată cu extinderea acestei centrale şi implementarea investiţiilor în energia solară, Ungaria va deveni complet independentă din punctul de vedere al energiei electrice.

“Aici funcţionează una dintre cele mai sigure şi mai eficiente centrale electrice din lume”, a declarat, luni, ministrul Péter Szijjártó. Centrala de la Paks garantează continuitatea furnizării de energie electrică şi reprezintă un avantaj competitiv uriaş pentru economie.

“În ultima vreme s-a dovedit că în furnizarea de energie pot apărea situaţii de criză în orice moment. În astfel de cazuri, în siguranţă se află statele care reuşesc să producă singure mare parte din necesarul propriu de energie”, a precizat şeful diplomaţiei din ţara vecină.

Ţara vecină mizează puternic pe energia nucleară

Péter Szijjártó a adăugat că aceste centrale nucleare înseamnă o formă sigură, curată şi ieftină de producere a energiei.

În acest moment, circa jumătate din energia electrică produsă de către ţara vecină are legătură cu centrala nucleară de la Paks, notează site-ul Hirado.hu.

Guvernul condus de premierul Viktor Orban a luat decizia să construiască două noi reactoare cu o capacitate de 2.400 de MW, a mai precizat Péter Szijjártó.

“Investiţiile de la Paks vor fi în continuare rentabile pentru Ungaria”

Când acestea vor fi finalizate şi când vor fi implementate şi toate investiţiile în energia solară, Ungaria va deveni complet independentă în domeniul energiei electrice, a spus ministrul ungar de Externe şi al Comerţului Exterior.

“Aşadar, investiţiile de la Paks au meritat cu vârf şi îndesat şi vor fi în continuare rentabile pentru Ungaria”, a mai declarat oficialul, luni.