Potrivit Partidului Socialist Ungar (MSZP), este un interes major al Ungariei introducerea monedei euro, prin care va stabiliza și statutul țării de membru UE, a declarat europarlamentarul socialiștilor ungari în cadrul unei conferințe de presă transmise duminică online pe Facebook.

Despre fornit

István Ujhelyi a subliniat că Guvernul de la Budapesta devalorizează forintul în mod conștient, pentru că astfel ”cercul său de prieteni, oligarhiile” beneficiază de o sumă în plus în valoare de 1.000 de miliarde de forinți.

Deprecierea forintului este în contradicție, totodată, cu interesele celor care trăiesc din veniturile și salariile realizate și a căror viață a devenit deosebit de grea din cauza diferenței nefavorabile de curs valutar forin euro, precum și din cauza ”inflației brutale”.

Schimbarea guvernării a dus la majorarea monedei naționale

Politicianul MSZP a amintit că în 2010, când guvernarea a fost preluată de FIDESZ, cursul de schimb era de 280 forinți/euro, iar acum moneda comună europeană costă peste 350 de forinți.

Premierul Viktor Orbán nu se gândește serios la adoptarea monedei euro, deoarece astfel va consolida statutul de membru al Ungariei în UE și pentru că ar pierde terenul pe care, pe de o parte, șantajează Bruxelles-ul, iar pe de altă parte curtează Moscova și alte dictaturi din Orient, susține István Ujhelyi.

Viktor Orban ține Ungaria închisă pentru țările non-UE

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a anunțat că nu va ține cont de recomandarea UE de a ridica restricțiile de călătorie pentru mai multe țări din afara blocului comunitar, invocând riscul infecțiilor cu noul coronavirus.
Uniunea Europeană a finalizat o listă de țări non-UE, unde infecțiile cu noul coronavirus nu mai sunt atât de numeroase, și a recomandat permiterea accesului cetățenilor din aceste țări pe teritoriul statelor UE, de la 1 iulie.

Ungaria, unde numărul cazurilor identificate de Covid-19 este de doar puțin peste 4.100, cu mai puțin de 590 de decese, nu va ține însă cont de acest lucru.

„Nu putem implementa cererea UE de a permite accesul cetățenilor din țări non-UE, cu excepția Serbiei”, a anunțat joi Viktor Orban.