Viorica Dăncilă pierde toată puterea. Șefa PSD și l-a dorit pe Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. Nu are nicio șansă. Nici măcar cei de la UDMR nu vor să-l voteze pe fostul ministru de externe. Mai mult, ungurii vor susține și o moțiune de cenzură a Opoziției împotriva Executivului.

„Am spus răspicat că nu vom susține actualul Guvern și că susținem o moțiune de cenzură dacă se înaintează, suntem pregătiți să o semnăm. Pe de-o parte nu susținem acest Guvern nici în Parlament și credem că soluția pentru criza guvernametală este ca acest Guvern să fie demis sau să plece de la Palatul Victoria și să fie o altă soluție politică care să guverneze. Rezultă, așadar, că nici pe candidatul propus de PSD, Teodor Meleșcanu, nu îl vom susține pentru funcția de președinte al Senatului. Aceasta este poziția UDMR, nu susținem Guvernul, deci nici pe Meleșcanu din partea PSD”, a spus Cseke, anunță mediafax.

UDMR nu se grăbește. Așteaptă să vadă care sunt propunerile pentru această funcție. „Formalizarea susținerii se va face după ce vom vedea candidații propuși de partidele de opoziție”, a mai spus senatorul UDMR.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului. Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a explicat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.

Unele voci din ALDE și-au exprimat nemulțumirea cu privire la alianța partidului cu Pro România.