”Mesajul principal al unui document de drept public, creator de epocă, cum este și Legea fundamentală, este acela că Ungaria vrea să rămână o țară ungară”, a declarat, vineri, președintele Parlamentului de la Budapesta, potrivit Rador.

Totodată, László Kövér a subliniat faptul că potrivit constituției scrise, Ungaria vrea să își păstreze identitatea, trăind într-o ordine juridică democratică.

”În istoria maghiară de peste o mie de ani a Bazinului Carpatic, noi, maghiarii, vrem să trăim și în viitor, ”conform primei noastre constituții scrise, create în 2011, de Parlamentul ales democratic, într-un stat autodeterminat și capabil de acțiune, vrem să trăim ca o națiune care își păstrează identitatea, vrem să trăim într-o ordine juridică democratică”, a adăugat ministrul.

Acesta a mai adăugat că legea fundamentală ungară, poate înseamna totodată și ”eșecul celor care proiectează ”noua lume frumoasă” a sistemelor imperiale care trec dincolo de state”.

Ungaria rămâne o țară ungară

”Mesajul nu se estompează în timp, ci se intensifică, iar răspunsul dat la acest mesaj trasează, în sens politic, o linie de demarcație clară între cei care vor să consolideze statul ungar, națiunea și ordinul juridic democratic, respectiv între cei care vor să îl slăbească, a adăugat președintele legislativului ungar, care a mai spus: Legea fundamentală apără valorile fundamentale care sunt o garanție nu numai pentru viitorul ungar, ci sunt valori fără de care în secolul XXI nicio națiune, niciun stat european nu va putea izbuti.

Legea fundamentală ungară ar putea însemna, totodată, și eșecul celor care proiectează ”noua lume frumoasă” a sistemelor imperiale care trec dincolo de state, a mulțimilor de consumatori, lipsiți de identate națională și tradiții culturale, a grupurilor de interese care nu au legitimate electorală, dar sunt într-o ipostază dominantă, a declarat László Kover.

Ministrul a mai precizat că în opinia sa, ”învingătorii secolului XXI nu vor fi cei care au mai mulți bani, arme mai puternice și sunt mai lipsiţi de scrupule, ci acele țări și națiuni care au o identitate mai puternică, stima lor de sine și încrederea în sine este mai mare. Acesta este mesajul legii fundamentale”, a conchis László Kövér.