Așadar, va fi creată fabrica de autovehicule cu cea mai mare capacitate din Ungaria, în urma investiţiilor Mercedes aflate în curs de desfăşurare. În acest fel, economia maghiară va continua să se consolideze.

Investiția din Ungaria este foarte importantă

Ministrul maghiar de Externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, a oferit mai multe informații într-o declarație făcută miercuri, la Stuttgart.

Potrivit ministrului, toate acestea vor contribui ca ţara să fie printre câştigătorii noii ere a economiei mondiale.

După discuţiile purtate cu şefii Mercedes, şeful diplomaţiei ungare a relatat că această negociere a avut loc într-o perioadă care este fundamental determinantă pentru viitorul industriei de autovehicule Acest sector se află într-o transformare revoluţionară, susține Szijjártó.

Ministrul de Externe a spus și că Ungaria a fost întotdeauna unul dintre pilonii importanţi ai industriei auto europene.

„Este şi a fost aşa în perioada propulsiei tradiţionale, şi există şanse mari ca situaţia să fie aceeaşi şi în perioada propulsiei electrice”, a susținut Péter Szijjártó.

Marile companii din industria auto mondială au luat o serie de decizii importante

Marile companii din industria auto mondială au luat o serie de decizii importante. Acestea le-au determinat să aducă în Ungaria mai multe investiții.

„În ultimii ani, marile companii din industria auto mondială au luat o serie de decizii de investiţii care le-au determinat să aducă în Ungaria acele investiţii care şi din propriul lor punct de vedere au fost importante în ceea ce priveşte trecerea la noua eră a industriei auto, cea a electricităţii”, a mai spus Szijjártó.

Ministrul maghiar a declarat că Mercedes este una dintre cele mai importante companii din industria auto a lumii.

În momentul de față, Mercedes realizează în Ungaria investiţii în valoare de 600 de miliarde de forinţi, respectiv 1,5 miliarde de euro.

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Mercedes va creşte numărul angajaţilor săi în țară la 8.000-9.000 de oameni

Szijjártó susține că acest lucru va creşte semnificativ capacitatea de producţie a autovehiculelor electrice. Totodată, va avea ca rezultat şi faptul că Mercedes va creşte numărul angajaţilor săi în Ungaria la 8.000-9.000 de oameni.

„Aceasta va fi fabrica de autovehicule cu cea mai mare capacitate teoretică din Ungaria, totodată şi cea mai complexă, deoarece aici se pot produce, în acelaşi timp, autovehicule cu propulsie convenţională, hibridă şi electrică”, a mai spus politicianul maghiar.

Ministrul a vorbit şi despre faptul că investiţiile Mercedes sunt importante. Potrivit oficialului maghiar, ele aduc îmbunătăţirea continuă a nivelului de învăţământ superior şi secundar din ţară.

Potrivit ministrului, aceasta a fost prima companie care a participat la un program de formare profesională duală în scopuri tehnice, în învăţământul secundar.

„În plus, extinderea capacităţilor Mercedes reprezintă o veste bună pentru întreaga economie maghiară, întrucât 42% dintre furnizorii Mercedes sunt companii maghiare. Ca urmare a investiţiilor actuale ale Mercedes, va fi creată fabrica de autovehicule cu cea mai mare capacitate din Ungaria, economia maghiară şi industria auto maghiară vor continua să se consolideze, iar Ungaria se va număra printre câştigătorii noii ere economice mondiale definite de revoluţia tehnologică a industriei auto”, a subliniat Péter Szijjártó.