Detalii privind restricțiile de circulație în Ungaria

În conformitate cu documentul emis, circulația acestor autovehicule va fi restricționată în intervalul orar 07:00 – 23:00 (ora României) în zilele de 19 și 20 mai 2024. În aceste condiții, șoferii automarfarelor sunt obligați să staționeze în parcările special amenajate până la ridicarea restricțiilor de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Restricțiile de circulație nu se aplică vehiculelor care transportă mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile sau care necesită un regim specific de temperatură. Având în vedere aceste excepții, Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei vor menține un contact constant cu autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a stabili și implementa măsuri comune în vederea asigurării unei fluidizări eficiente a traficului la ridicarea restricțiilor impuse.

„Restricțiile NU se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură. În acest sens, Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei vor ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea dispunerii unor măsuri comune  pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricțiilor”, informează poliția de frontieră.

În același timp, se asigură ca traficul de călători și autoturisme prin punctele de trecere a frontierei să se desfășoare în condiții normale, iar Poliția de Frontieră a dispus toate măsurile necesare pentru a asigura un control operativ și eficient.

Recomandările poliției de frontieră

Pentru a facilita circulația la ridicarea restricțiilor, șoferii de automarfare sunt sfătuiți să tranziteze toate punctele de frontieră existente, în funcție de capacitatea permisă, pentru a evita suprasolicitările. De asemenea, se recomandă utilizarea aplicației Trafic Online, disponibilă pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, pentru informații în timp real despre starea traficului și rute alternative.

Punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita, conform datelor din comunicat sunt:

  • pe raza jud. Satu Mare: PTF Petea;
  • pe raza jud. Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II;
  • pe raza jud. Arad: PTF Nădlac, PTF Nadlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand.

În cazul în care participanții la trafic întâmpină probleme sau doresc să semnaleze aspecte legate de controlul la trecerea frontierei, au la dispoziție numărul de telefon 021.9590, unde pot face sesizări. Acestea vor fi preluate și gestionate de polițiștii de frontieră, care vor acționa în consecință conform legii.