Potrivit datelor, aproximativ 200.000 de români urmează să revină în țară, în următoarele două săptămâni, cu ocazia sărbătorilor pascale, atât ale catolicilor, cât și ale românilor.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a făcut apel la românii din diaspora să nu revină în țară.

Ludovic Orban însă, a transmis un mesaj mult mai dur. Premierul îi avertizează pe cei care vor să vină acasă că „nu vor petrece Paștele în condiții normale și vor intra în carantină”.

„Toți cei care vor veni în țară, începând de mâine, nu vor petrece Paștele în condiții normale, vor intra în carantină. Decizia clară pe care am luat-o este de a-i caza în zone de carantină”, a precizat Orban.

O nouă ordonanță militară

Totodată, după întâlnirea care a avut loc la sediul MAI, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, Ludovic Orban a anunțat că sâmbătă va fi dată o nouă ordonanță militară, premierul afirmând că documentul este aproape finalizat.

„Astăzi, 4 aprilie a.c., ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, vor susține o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu ora 14:00.”, anunțat MAI.