Informație șoc din Rusia. Anunțul a venit în urmă cu doar câteva momente. Judecătorii au luat o decizie de ultimă oră privind interzicerea unui cunoscut serial animat.

Anunțul a fost făcut de serviciul comun de presă al instanțelor orașului, relatează Interfax. Potrivit sursei citate, în cursul zilei de joi, Judecătoria Kirovsky din Sankt Petersburg a interzis difuzarea în Federația Rusă a serialului animat.

În ceea ce privește motivele care au dus la o astfel de decizie drastică, reclamantul a spus în timpul audierilor că site-ul web unde este difuzat serialul animat „Happy Tree Friends” conține anumite imagini care incită la violență împotriva altora. În acest sens, serialul reprezintă un pericol pentru cei mici.

Serialul animat Happy Trei Friends a fost interzis în Rusia

„Happy Trei Friends conține materiale care vizează crearea motivației minorilor pentru comportamente ilegale distructive, inclusiv utilizarea violenței împotriva altora”, arată sursa citată.

Conținutul serialului animat a fost ulterior studiat atent, iar ulterior s-a demonstrat faptul că într-adevăr, clipurile video conțin scene asociate cu hărțuirea, sângele, metodele de privare de viață.

Procurorul de gaz a precizat că serialul de animație arată diferite tipuri de moarte, iar personajele principale ajung să fie supuse violenței fizice, dar și morale, iar ulterior unei morți dureroase.

„Serialul de animație își propune să arate diferite tipuri de moarte pentru personajele principale. Personajele principale în situații obișnuite de viață sunt supuse violenței fizice și morale, agresiunii și morții dureroase”, ar fi spus procurorul de caz, potrivit Interfax.

Rusia amenință organizațiile de presă americane

În același timp, potrivit Roskomnadsor, având în vedere caracteristicile psihologice ale adolescenților, „Happy Tree Friends” poate fi atragator emoțional pentru aceștia și îi va încuraja „la acțiuni de natură imitativă”.

Menționăm faptul că Rusia este extrem de strică în ceea ce privește emisiunile, dar și serialele difuzate, în ultimii ani mai multe posturi de televiziune ajungând să nu mai fie difuzate.

Cel mai recent avertisment în acest sens din partea Moscovei a venit la începutul săptămânii. Rusia a avertizat atunci organizaţiile de presă americane că riscă să îşi piardă autorizaţiile dacă atitudinea faţă de jurnaliştii ruşi din Statele Unite nu va lua o turnură pozitivă, potrivit unor surse familiare, scrie Mediafax.