Este alertă în România după ce îu apărut primele cazuri de gripă. Medicii de familie susțin că cei de Ministerul Sănătăţii nu cumpără suficiente doze de vaccin. 

Mai important este că la nivel mondial, autorităţile din sănătate vorbesc de o posibilă pandemie, care ar afecta în special țările sărace. Trebuie amintit că România s-a confruntat anul trecut cu o epidemie, iar în acest an numărul cazurilor de gripă este mai mare față de aceeași perioadă din sezonul trecut.

Până în acest moment, în România sunt înregistrate 17 cazuri de gripă depistată de medici după simptome, faţă de 5, câte existau în aceeaşi perioadă a anului trecut. Alte 5 cazuri sunt confirmate în laborator.

Pentru acest sezon gripal, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să fie fabricat un vaccin tetravalent, care să combată 4 tulpini. Cealaltă soluție împotriva acestor virusuri este la îndemâna oricui.

Specialiştii vorbesc de o posibilă pandemie, adica o epidemie extinsă cel puțin la un întreg continent. Efectele ar fi devastatoare. Pentru a crește numărul persoanelor protejate împotriva gripei, autorităţile din România se gândesc să introducă vaccinarea și în farmacii, susține Digi 24.