„Am ales Craiova pentru că aici am găsit oameni foarte buni, ingineri cu experienţă şi pasiune, capabili să lucreze în proiectele complexe pe care le derulăm în industria aerospaţială, farmaceutică sau financiară. Am luat în calcul şi că este un important centru universitar, Facultatea de Automatică, Electronică şi Computere oferind o adevărată pepinieră de talente în ultimii ani. În plus, în Craiova lucrează o comunitate cu peste trei mii de ingineri IT care se extinde în ritm accelerat şi care formează un nou hub de dezvoltare pentru proiecte globale”, a declarat Bogdan Putinică, vicepreşedinte senior Enea Software. 

În prezent, compania recrutează ingineri care vor lucra în cadrul a două direcţii de cercetare şi dezvoltare în domeniul soluţiilor de tip enterprise şi aplicaţii cloud avansate, care vor demara în următoarele luni. 

Enea Craiova este al doilea centru de cercetare şi dezvoltare din România deschis de companie în afara Bucureştiului, după cel din Iaşi inaugurat în primăvară acestui an. Enea are 300 angajaţi în România, dintre care 290 sunt în Bucureşti şi 10 la Iaşi. 

Enea este o companie globală de software şi servicii axată pe soluţii şi servicii pentru echipamente de comunicaţii. Cu 40 de ani de experienţă, ENEA este lider mondial în dezvoltarea de platforme software cu cerinţe maxime de disponibilitate şi performanţă. Expertiza Enea în sistemele de operare în timp real şi middleware reduce substanţial ciclurile de dezvoltare, costurile produselor şi creşte fiabilitatea sistemului.

Soluţiile dezvoltate de Enea includ dispozitive de telecomunicaţii şi infrastructură, tehnologie medicală, auto şi aerospaţială. Enea are birouri în Europa, America de Nord şi Asia fiind listată la NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm .