Cristian Seidler, deputat USR, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care îndeamnă autorităţile să stopeze sau să amâne orice cheltuieli neesenţiale, având în vedere că încasările la bugetul de stat se vor reduce mult din cauza crizei prin care trece România.

„Orice bordură înlocuită sau panseluță plantată de acum încolo este o IRESPONSABILITATE și o bătaie de joc”, subliniază parlamentarul USR.

Mai mult, el crede că veniturile tuturor angajaţilor din domeniul public ar trebui limitate la de 12 ori salariul minim, cu excepția personalului medical și din serviciile de urgență, iar pensiile plafonate la de 12 ori pensia minimă în valoare de 704. Această măsură ar afecta mai ales pensiile speciale, în continuare neabrogate, mai spune Cristian Seidler.

Mesajul integral al deputatului USR

„SOLIDARITATE și RESPONSABILITATE

Încasările la bugetul de stat se vor reduce mult din cauza crizei prin care trecem. Așa că orice bordură înlocuită sau panseluță plantată de acum încolo este o IRESPONSABILITATE și o bătaie de joc față de noi toți. Trebuie stopate sau amânate toate cheltuielile neesențiale.

Veniturile lunare ale angajaților din domeniul public, cu excepția personalului medical și din serviciile de urgență, trebuie limitate la de 12 ori salariul minim, adică nu mai mult decât salariul președintelui țării.

Pensiile trebuie limitate la de 12 ori pensia minimă de 704 lei. Evident, asta va afecta mai ales pensiile speciale care, în continuare, nu sunt abrogate.

La nivel național cheltuielile publice vor crește foarte mult pentru a sprijini economia și mai ales angajații. Nu trebuie uitați nici cei care lucrează cu alte forme decât contractul de muncă: PFA, cei plătiți pe baza drepturilor de autor, liber-profesioniștii. Pe perioada situației de urgență, statul ar trebui să le acorde tuturor celor afectați cu adevărat 75% din media veniturilor lunare din ultimul an, dar nu mai mult de 2382 de lei/lună (valoarea netă aferentă a 75% din salariul mediu brut).

Sunt binevenite din partea voastră orice alte propuneri de solidarizare și responsabilizare fiscal-bugetară, pe care le pot transmite membrilor Guvernului României.”