Potrivit lor, numărul de turiști străini care vin în România este foarte mic, față de alte țări vecine, cum este Bulgaria. Iar potențialul este uriaș. Practic, România ar putea să atragă turiști chiar și în orașe care nu sunt recunoscute ca fiind ”tradițional turistice”.

Orașul Craiova, de exemplu, se află pe locul 5 pe o listă realizată de site-ul britanic The Telegraph, fiind recomandat englezilor ca ”destinație inedită”.

New Orleans, Louisiana (Statele Unite) se află pe primul loc, fiind caracterizat ca unul dintre cele mai pline de personalitate oraşe americane.

Locul doi este ocupat de orașul Pula (Croaţia), un loc încărcat de istorie, urmat de Girona (Spania), un de fel de ”Barcelona în miniatură”.

Pe locul patru, în lista celor de la The Telegraph, se află Fort Lauderdale, Florida (Statle Unite), cunocut și ca „Veneţia Americii“.

Iar orașul românesc universitar Craiova ocupă locul cinci. Site-ul britanic amintește și Constantin Brâncuşi, care a studiat la Şcoala de Arte şi Meserii în Craiova. Întemeiat pe rămăşiţele oraşului dac Pelendava, Craiova are o tradiţie academică puternică, precum şi figuri istorice importante care s-au născut în oraş.