O spune fostul analist economic și actual senator PNL, Florin Cîțu, în opinia căruia, raportul Fitch relevă, dimpotrivă, dezastrul de la buget și prăbușirea economică.

Senatorul liberal insistă asupra câtorva aspecte din raportul Fitch și amintește că agenția a confirmat faptul că deficitul bugetar va sări peste 3,4%, peste cel de anul trecut și peste nivelul de 3% agreat cu autoritățile europene.

În plus, spune Cîțu, România nu are prea multe motive de bucurie pentru că rămâne la ratingul BBB+, unul nu atât de bun cum ete prezentat de cei de la guvernare.

“ Ratingul României este cel mai slab în categoria <> și imediat deasupra <>. Adică timp de 6 ani România nu a reușit să se îndepărteze de zona speculativă și riscantă pentru investitori. În ianuarie 2008 România avea același rating ca acum. În câteva luni, România a fost lovită de o criză economică. Țări cu același rating ca România : Indonezia, Maroc, Turcia.”, a spus Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

El mai precizează și că Fitch vorbește despre o creștere economică de 3,8% pentru anul acesta, în timp ce Guvernul a construit bugetul pe un avans al PIB de 6%. În acest context, Cîțu solicită demisia ministrului finanțelor publice. Ministru care, ieri, așa cum a arătat Capital, a ieșit pentru a se lăuda exact cu raportul Fitch prin care se justifică menținerea ratingului de țară al României.