Secretos, dar încrezător în planurile sale, Gică Popescu face calcule: câteva proiecte ce urmează a fi demarate, câteva relansări ale altora și, în sfârșit, finanțare pentru primul Courtyard Marriott din România. Vorbim de zeci de milioane de euro, dar se ferește să dea o cifră concretă. Spune doar că este în grafic cu toate și că va surprinde. Face referire, mai ales, la criticile primite din partea presei (și, poate, a altor parteneri de afaceri!) pentru eșecul Doldora Bazar. „Nu a fost o afacere proastă. O să vedeți din toamnă. Avem planuri acolo. Ce s-a spus despre el (Doldora n.red) au fost răutăți“, spune Gică Popescu, menționând că din toamnă, lângă complexul său „vor crește“ două blocuri, lărgind astfel business-ul.

Doldora ocupă doar 12.500 metri pătrați din terenul de 20.500 de metri pătrați aflat în posesia lui Marius Roateş şi George Şaguna, partenerii de afaceri ai lui Gică Popescu. De altfel, investițiile imobiliare sunt cele la care fostul fotbalist se pricepe cel mai bine și cele care au stat la baza primelor sale afaceri.

Însă pariază și pe alte domenii străine lui până de curând. Unul dintre acestea este energia eoliană, segment pentru care s-a aliat cu Joan Laporta, fost președinte al clubului de fotbal Barcelona.

Popescu are deja un un parc eolian, din 2009, în Tulcea, întins pe 500 de hectare și „presărat“ cu 50 de turbine ce produc fiecare 5MW. Și pentru că energia verde este noul El Dorado al afacerilor, Gică Popescu și-a dorit să se extindă. Are terenuri în sud-estul țării, o zonă cu foarte mare potențial pentru turbinele eoliene și va construi și acolo un proiect similar celui de la Tulcea. „În toamnă, demarez și proiectele pe care le mai am în energie“, spune fotbalistul.
Finanțare pentru hotel Primul Courtyard (brand aparținând lanțului internațional Marriott) din România. Este o realizare pentru portofoliul hotelier al lui Gică Popescu (acesta mai deține un hotel în Calafat), chiar dacă planurile inițiale nu s-au materializat. Deși, contractul cu Marriott a fost semnat în aprilie 2012, lucrările au fost amânate. „Abia am intrat în linie dreaptă cu finanțarea pentru hotel“, declară pentru Capital, fotbalistul. Investiția în unitatea de cazare ce urmează a fi ridicată în centrul Bucureștiului și clasificată la patru stele se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro. Termenul de execuție al lucrării este de 18 luni, ceea ce înseamnă că va fi inaugurat, cel mai devreme, la finele anului viitor. Gică Popescu este acționar în aproape 30 de firme, cu domenii de activitate variate.

20-22 milioane euro este averea estimată a lui Gică Popescu, potrivit ultimei ediții a TOP 300 Capital Cei mai bogați români. Aceasta este în scădere față de ediția precedentă.