Dan Tudorache, primarul sectorului 1 a declarat că lucrările pentru Spitalul de Urgență ”Sfântul Vasile” din București sunt pe cale să înceap și că proiectul este estimat să coste peste o jumătate de miliard de euro. Tot edilul sectorului 1 a spus că termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și construirea noului spital este 30 iulie. Potrivit spuselor acestuia, 30 de firme internaționale s-au arătat interesate de acest proiect.

„Studiul de fezabilitate a fost stabilit și a fost coordonat de către o echipă a Ministerului Sănătății. Am dat drumul la licitație în ultimele zile din luna decemrbie, ne-a întârziat cu 2-3 luni de zile situația din țară cu COVID-19, dar pot să vă spun că pe 30 iulie e termenul-limită de depunere a ofertelor.

În această perioadă, au fost undeva la 30 de firme internaționale care au solicitat clarificări vizavi de acest proiect. E un proiect pe care noi l-am estimat undeva la jumătate de miliard de euro. E un proiect care nu a fost făcut în 30 de ani.

E o necesitate pentru București. Eu îmi doresc ca după 30 iulie, când va fi depunerea ofertelor, să avem un câștigător care să înceapă construcția într-o lună, cel mult două”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Data la care va fi dat în folosință

Edilul sectorului 1, Dan Tudorache, a vorbit la Antena 3 despre data la care noul spital ar putea fi dat în folosință. Se pare că lucrările spitalului ar putea maxim 3 ani de la începerea lucrărilor.

Tudorache a mai declarat că și-ar dori ca firma câștigătoare să fie o firmă românească.

„Eu mi-aș dori ca printre câștigători să se afle și o firmă românească. E adevărat, sunt multe firme care solicită clarificări și nu sunt din România, fiind o licitație internațională, dar eu îmi doresc ca printre câștigători să fie și o firmă românească”.

Spitalul va ocupa o suprafață de 7,2 hectare, va avea 1.105 paturi, 37 de săli de operație și un heliport.