Angajații Metrorex au anunțat un nou protest. Acesta ar urma să se desfășoare luni seară, la stația Piața Victoriei. Manifestația ar avea loc în foarte scurt timp. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au fost chemaţi azi la negocieri cu conducerea companiei, aşa cum a fost înţelegerea de vineri.

Reamintim că angajații Metrorex au intrat în grevă spontană în dimineața zilei de vineri, 26 martie. Circulația trenurilor de metrou din Capitală a fost suspendată în cursul zilei. Protestul spontan al unor reprezentanți ai sindicatului USLM în stația Piața Unirii a blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Cătălin Drulă a explicat, atunci, că protestul de vineri, 26 martie, nu a fost o grevă şi nici o acţiune sindicală spontană. Ministrul Transporturilor a susţinut că printre cei care au „blocat funcţionarea metroului” s-au aflat oameni care nu sunt angajaţi ai Metrorex, iar alţii care sunt salariaţi la metrou nu erau în timpul programului de lucru, el afirmând că „majoritatea au venit normal la lucru”.

Mesajul ministrului Transporturilor către cei de la Metrorex

„Toate opţiunile legale sunt pe masă, dar aş vrea să spun un lucru. Nu răzbunarea e scopul nostru. Scopul nostru e să avem o societate care să fie sănătoasă, să meargă bine, să aibă un echilibru între venituri şi cheltuieli, clienţi care sunt mulţumiţi şi angajaţi care sunt mulţumiţi. Totuşi ceea ce s-a întâmplat astăzi nu se mai poate repeta. A fost o epocă în trecut, când un lider de sindicat, ca un şef de cartel, ordona miniştrilor, ordona premierilor, preşedinţilor… s-a încheiat.

De azi înainte domneşte legalitatea în acest domeniu, ceea ce înseamnă că şi consecinţele încălcării legii vor fi foarte, foarte ferme şi cred că au înţeles toţi cei care s-au implicat în această acţiune, mulţi dintre ei poate au fost manipulaţi în această acţiune care nu e una sindicală, excede oricărui cadru legal. A fost ultima zi când s-a mai putut petrece aşa ceva. Eu asta cred, într-un stat de drept, instituţiile noastre îşi vor face treaba şi nu vom mai avea astfel de situaţii pe viitor”, a completat Cătălin Drulă.