Un model de Dacia a fost văzut recent pe străzile din Pitești. Cu toate că încă nu se știe despre ce model ar fi vorba, multă lume crede că acesta ar fi nou Sandero. Totuși, în acest an se pregătește și noua Dacia Duster 2021, care vine și ea de asemenea cu o serie de schimbări importante.

Ce schimbări s-ar pregăti pentru noua Dacie Duster

DACIA Duster 2021 pregătește în mod oficial o schimbare extrem de importantă la care puțini se gândeau când mașina a fost anunțată, dar care nu a fost dezvăluită până în momentul de față. Mai exact, unul dintre designerii de la DACIA care au lucrat la DACIA Duster 2021 a dezvăluit faptul că scuturile de protecție de sub noul SUV nu vor mai fi vopsite, precum în modelele anterioare, ci vor fi făcute dintr-un plastic colorat uniform, “rezistent la zgârieturi”.

DACIA Duster 2021 vine acum cu o premieră pentru serial de mașini pe care producătorul român le-a lansat până în momentul de față pe piață, dar e vorba despre o schimbare care va ajunge și la modelele viitoare. Folosirea unor scuturi din plastic colorat uniform, în loc de plastic vopsit, este un test făcut cu DACIA Duster 2021 pentru a se vedea cât de bine rezistă acestea, totul înainte că modificarea să fie implementată în alte modele de mașini ale DACIA.

Așa arată noua Dacie 2021, încă nu știm exact ce model este

Diferențe majore privind noul Duster

DACIA Duster 2021 va avea practic scuturi de protecție care nu-și vor schimbă culoarea în timp pentru că tot materialul are aceeași culoare, deci dacă s-ar și zgâria, culoarea nu s-ar schimbă precum în cazul unei piese vopsite. Cei de la DACIA spun că această schimbare făcută pentru DACIA Duster 2021 reduce costurile de producție pentru aceste piese, oferind în același timp și o componentă care rezistă mai bine pe durata de viață a mașinii.

“Designul plăcuțelor antiderapante de pe nouă Dacia Sandero Stepway și Dacia Duster nouă prezintă obiectivul nostru de a oferi clienților soluții inteligente, care se concentrează pe elementele esențiale, pentru cea mai bună valoare pentru bani, fără a sacrifică vreodată estetică. Acest lucru se realizează prin conceperea unor procese de fabricație eficiente care să ia în considerare și preocupările de mediu. Când vopsiți o parte externă, cum ar fi o placă de derapare, chiar dacă utilizați vopsele foarte rezistente, umflăturile obișnuite și zgârieturile care vin cu conducerea unui vehicul vor modifică vopseaua, uneori chiar îndepărtând-o complet. Prin utilizarea pieselor colorate în masă, finisajul culorilor durează mult mai mult.”

DACIA Duster 2021 ar putea deschide calea pentru folosirea acestei tehnici și pentru alte piese ale mașinilor pe care DACIA le produce în momentul de față, iar Bigster este unul dintre modelele care ar putea beneficia de tot. Desigur că de a aici și până la folosirea în viitoarele modele este cale lungă, însă între DACIA Duster 2021 și Bigster va fi o diferența de cam 3 ani de zile, adică timp suficient pentru că DACIA și Renault să se convingă în legătură cu eficacitatea acestor piese.

DACIA Duster 2021 va fi lansată în septembrie în România și alte zone de pe glob, mașinile urmând a intră în producție în cursul lunii viitoare la uzina DACIA de la Mioveni.