Jurnaliștii revistei franceze L’Argus au surprins viitorul model SUV al Dacia ascuns sub caroseria unui Renault Scénic. Acesta va avea șapte locuri și a intrat deja în faza de testare rutieră.

Ce dimensiune va avea mașina

Trebuie menționat că pentru testele tehnice inginerii Renault au folosit o caroserie diferită de cea pe care mașina o va avea în versiunea de serie. Folosirea acestei caroserii implică faptul că mașina va avea între 4,5 și 4,6 metri.

De asemenea, noul model va beneficia și de o nouă platformă tehnică, cea a modelului Clio 5, aceeași pe care vor fi construite și noile Sandero și Logan.

Va beneficia de noi tehnologii

Folosirea noii platforme tehnice înseamnă că SUV-ul va beneficia de noi tehnologii, precum frânare de urgență automată si monitorizarea punctului mort, dar și de posibilitatea introducerii de motoare de ultimă generație, inclusiv unele hibrid.

Noul model Dacia ar urma să fie construit în uzina Renault din Maroc, unde sunt fabricate acum modelele Dokker, Lodgy, Logan și Sandero. De asemenea, Lodgy și Logan MCV, care aveau și versiuni de șapte locuri, ar urma să dispară pentru a face față noului model.

Trebuie menționat că numele noului model nu este încă cunoscut. Viitorul SUV cu șapte locuri al producătorului autohton ar urma să fie prezentat public spre sârșitul anului 2021 și va fi disponibil la vânzare din 2022.

Noile modele Dacia!

Producătorul auto Dacia a prezentat primele imagini oficiale cu cea de-a treia generaţie a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway. Toate secretele acestor maşini vor fi dezvăluite pe data de 29 septembrie, anunţă compania.

Dacia prezintă cea de-a treia generație a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway. Afișând dimensiuni exterioare comparabile cu cele ale vehiculelor din generația precedentă, acestea oferă, pe lângă design-ul complet nou, un plus de modernitate, de echipamente și de polivalență, fără a uita spiritul și atributele de fiabilitate ale înaintașelor.

Disponibile la un preț la fel de imbatabil, noile modele Dacia reprezintă un răspuns adecvat pentru așteptările unei categorii tot mai numeroase de clienți, pentru care achiziția unei mașini se înscrie într-o tendință de abordare rațională a opțiunilor de consum pe termen lung. Clienții noștri își doresc în special experiența unui produs mai bun, la prețul corect.

În ultimii 15 ani, Dacia a parcurs un drum lung, pornind de la un model unic pentru a ajunge la o gamă completă și diversificată. Devenit un veritabil best-seller, Sandero este, din anul 2017, cel mai vândut model către clienții particulari din Europa. Nu în ultimul rând, Dacia a reușit să genereze în rândurile numeroșilor săi clienți un sentiment de apartenență la o comunitate specială.