Un nou incident armat soldat cu victime în SUA! Poliția din oraș a anunțat pe internet că cinci bărbați și cinci femei au căzut victime ale atacului.

Atât cele două persoane decedate, cât și victima aflată în stare critică, sunt bărbați, au mai precizat polițiștii.

Un nou incident armat soldat cu victime în SUA! Atac în centrul orașului Minneapolis

Doi bărbaţi au fost împuşcaţi mortal şi alte opt persoane au fost rănite într-un incident armat din centrul oraşului american Minneapolis, a anunţat poliţia sâmbătă dimineaţă, ora locală.

„Dintre cele zece victime – toate adulte – cinci sunt bărbaţi şi cinci femei. Cei doi decedaţi sunt bărbaţi, la fel şi un rănit în stare critică″, a transmis poliţia din Minneapolis pe contul său de Twitter, relatează Agerpres.

„Ordinea a fost restabilită deplin la locul incidentului şi în zonele înconjurătoare″, au precizat polițiștii.

Şapte dintre victime nu au răni care să le pună viaţa în pericol.

Acesta este al treilea atac armat în numai două luni comis în proximitatea marilor magazine situate în centrul orașelor.

ONG-urile trag semnalul de alarmă

Pe 20 aprilie, într-un magazin alimentar din West Hempstead, în biroul managerului, a avut loc un atac armat. Un individ a împușcat mortal o persoană și a rănit alte două.

În acel moment în magazin se aflau câteva sute de oameni, iar martorii au povestit că suspectul avea o armă de dimensiuni mici asupra lui. Anchetatorii cred că ar fi vorba de un angajat sau fost angajat al magazinului.

Pe 18 aprilie, trei persoane au fost ucise şi două rănite grav într-un atac armat care s-a produs într-o tavernă din oraşul american Kenosha.

Atacatorul, care a fugit de la faţa locului, nu a fost capturat imediat de poliţie, a declarat sergentul David Wright din comitatul Kenosha, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Gun Violence Archive, o organizaţie non-profit, SUA au înregistrat cel puţin 147 de atacuri armate în 2021. Acest număr include numai incidentele armate cu cel puţin patru victime.

Sursă foto: Dreamstime.