Este vestea momentului pentru mii de români. Pe final de an, autoritățile vin cu anunțul mult așteptat. Un medicament vital pentru pacienți revine în farmacii. Va fi mare bătaie pe acesta. Mii de români au mare nevoie de el.

Un medicament super celebru revine din nou în farmacii

Criza de Euthyrox este aproape de final. După 9 luni cu mari probleme, avem o veste extrem de bună pentu români. Acesta revine în farmacii. Aproximativ 500.000 români cu afecțiuni tiroidiene s-au chinuit din greu să-și găsească medicamentele, dar de acum, conform autorităților, nu vor mai avea probleme.

Cei de la Ministerul Sănătății au emis un ordin, publicat în Monitorul Oficial, în care este prevăzută cumpărarea a 400.000 de cutii de Euthyrox. Abia acum vine partea cu adevărat interesantă. Prețul aprobat, noul preț, este mai mare decât cel anterior.

„Sper ca să se regleze piata, iar pacienții să găsească medicamentele in farmacii„, a declarat Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune.

Prețul anterior era cel mai mic din UE ceea ce înseamnă că piața din România nu era rentabilă pentru producători și distribuitori. Prețurile noi variază între 21,39 lei cutia și 27,32 lei în funcție de gramaj. Prețul vechi nu depășea 10 lei.

Asta contrazice total declarațiile lui Ludovic Orban de la începutul crizei. Premierul dădea vina pe români și spunea atunci că bolnavii își fac stocuri de Euthyrox, motiv pentru care medicamentul e imposibil de găsit în farmacii.