Manifestul are scopul de a atrage atenția unor reguli sau nereguli din jurul său și pentru a-i încuraja pe oameni să se gândească mai mult la ce pot face pentru a schimba în bine lumea în care trăiesc, conform unui comunicat.

Episoadele manifestului din flori au avut zeci de mii de reacții

„In fiecare zi, timp de 50 de zile, ne vom folosi de vocea si de frumusetea florilor pentru a spune povesti din Bucuresti, unele dulci, altele amare, insa toate spuse in cel mai colorat si pur mod cu putinta, cu ajutorul constructiilor florale. La fiecare pas gasim lucruri de semnalat sau de indreptat, iar florile reprezinta cel mai frumos instrument pentru a o face”, declara Nicu Bocancea, membru al FLOOS, asociatia celor mai buni 30 de floristi ai lumii.

Manifestul florilor, denumit de creatorul sau “50 de zile pentru 50 de ani”, a aparut ca cel mai constructiv mod de a sarbatori 50 de ani de cand familia lui Nicu Bocancea a inceput sa scrie istorie in industria florilor din România: “Parintii mei lucreaza cu flori si din dragoste pentru ele din 1970, adica de fix 50 de ani. Au trecut prin comunism, prin Revolutie, post-Revolutie, democratie si pandemie, inconjurati de flori si incercand, prin florariile lor si prin dedicarea cu care au dezvoltat afacerea de familie, Floraria Iris, sa infrumuseteze si sa inveseleasca viata romanilor”, marturiseste Nicu Bocancea care, alaturi de fratele sau, Cosmin Avramita, a primit mostenirea si misiunea de a duce Romania cat mai sus pe harta mondiala a floristicii.

Episoadele manifestului din flori au avut zeci de mii de reactii de apreciere, distribuire si sustinere in online atat din România, cat si de peste hotare. Intregul Manifest al florilor, cu episoade zilnice, poate fi urmarit pe canalele oficiale ale artistului Nicu Bocancea.

Ce a realizat Nicu Bocancea

  • Groapa in asfalt, din mijlocul strazii, in care se impotmoleau toate masinile care treceau, a fost acoperita de flori
  • 1000 de mucuri de tigara, aruncate pe strada, au fost transformate intr-o constructie florala spectaculoasă
  • Banca gri de la kilometrul 0 al Bucurestiului a fost transformata intr-o oaza verde de relaxare pentru trecatori
  • Un tramvai a fost impodobit cu flori pentru a aduce zambete calatorilor
  • Bagajul de griji si incertitudini al acestui inceput de an scolar a fost transformat in ghiozdane vesele, pline cu vise si energie pozitiva
  • Poarta cartilor din flori a fost plasata in prima zi de scoala, la intrarea in curte si prin ea au trecut elevii
  • Excesul de plastic a fost semnalizat printr-un buchet de flori care aveau la baza cateva peturi abandonate pe jos in incercarea de a transforme aceasta realitate in ceva frumos. Buchetul a fost oferit de Nicu si Cosmin unei doamne intalnite pe strada.