Premierul Ludovic Orban crede că celebra Deltă Văcăreşti din Sectorul 4 al Capitalei poate deveni, cu ajutorul specialiştilor, „o oază” şi un punct de atracţie în Bucureşti. Şeful Guvernului a făcut aceste declaraţii cu ocazia unui eveniment electoral al PNL şi USR PLUS organizat în Sectorul 4, la Amfiteatrul din Parcul Tineretului.

„Abia aştept ca la Primăria Capitalei să ajungă echipa condusă de Nicuşor Dan şi la Sectorul 4 – echipa condusă de Simona Spătaru, pentru ca împreună să putem să transmitem terenul către Primăria Capitalei, astfel încât să fim siguri că acolo nu se vor construi blocuri sau alte năzdrăvănii care sunt în capul mafiei din spatele PSD, ci acolo va fi cu adevărat o oază şi un plămân verde al Bucureştiului şi un punct de atracţie pentru orice turist care vine în Bucureşti.

Delta Văcăreşti este un loc în care sunt convins că printr-un concurs de proiecte, în care să chemăm arhitecţi peisagişti, chiar pe plan internaţional, să putem genera un proiect de senzaţie, care să devină un punct de atracţie în plus în Bucureşti”, a spus, marţi, premierul Ludovic Orban.

„De Deltă avem nevoie pentru sănătate, pentru a creşte valoarea turistică a Bucureştiului”

Simona Spătaru, candidatul sprijinit de PNL şi USR-PLUS la funcţia de primar al Sectorului 4, a spus şi ea că printre obiectivele sale se află includerea Amfiteatrului din Parcul Tineretului şi a Deltei Văcăreşti pe harta turistică a Capitalei, scrie Agerpres.

„Am un obiectiv de suflet, care ţine de domeniul Mediului – Delta Văcăreşti. Aici, unde îi voi cere mult sprijinul primarului Nicuşor Dan. Ştiu că şi el iubeşte acel obiectiv. Şi ca acesta, Amfiteatrul, mă gândesc să fie amândouă pe harta turistică a Capitalei. De Amfiteatru avem nevoie pentru tineri, pentru artă, pentru cultură, de Deltă avem nevoie pentru sănătate, pentru a creşte valoarea turistică a Bucureştiului. Şi pentru asta voi lupta alături de Nicuşor Dan să facem un obiectiv turistic important”, a afirmat Simona Spătaru.

Se vorbeşte iarăşi despre un aeroport la sud de Bucureşti

Premierul Orban a vorbit şi despre o reechilibrare a Bucureştiului, pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, pentru care va fi oferit sprijin de la nivelul Guvernului.

„Sprijinul va fi oferit de la nivel guvernamental pentru această reechilibrare, pentru această ridicare a sudului, care este extrem de importantă pentru a creşte calitatea vieţii în zona de sud a Bucureştiului, în principal în Sectorul 4 – parc de investiţii, generarea unor zone care să permită cu adevărat dezvoltarea, construcţia autostrăzii care a început în sud, centura Bucureştiului (…). Nu în ultimul rând, un proiect care poate deveni posibil, al unui aeroport în sud, care să creeze un factor de dezvoltare important”, a adăugat Orban.

Sursă foto: parcnaturalvacaresti.ro