Ionel Petre a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa prim-vicepreședintelui Rareș Bogdan. Acesta afirmă că ceea ce face Rareș Bogdan este copiat după modelul lui Dragnea și anume să își pice propriul Guvern. ALDE se opune alegerilor anticipate.

”Anunțul prim-vicepreședintelui partidului de guvernământ în privința alegerilor anticipate îl aruncă într-un ridicol politic greu de înțeles și explicat. Fie e de la mâncărurile de sărbători, fie de la aerul bruxellesez, altă explicație nu găsesc. Poate stie sa faca doar spectacol?!

Stau și mă întreb, cum să ieși tu public și să anunți, de la tine putere, că vei pica propriul guvern? Asta în condițiile în care în urmă cu ceva timp erai cel mai vehement contestatar al faptului că Liviu Dragnea alegea să pice guvernele PSD. Argumentul de atunci al lui Rareș Bogdan era că țara are nevoie de guvernare, nu de criză politică perpetuă. Acum nu se mai aplică.

Aștept și eu câteva lămuriri cu privire la calitatea în care face el acest anunț. Pentru că guvernul PNL nici măcar nu a fost instalat de foarte mult timp, iar, până la urmă, mă așteptam ca un asemenea anunț să fie făcut de președintele si premierul PNL Ludovic Orban. De altfel, el e singurul în măsură să facă un astfel de anunț.

Ar fi cazul să aibă cineva o discuție cu Rareș Bogdan și să îi spună să se liniștească și să nu mai arunce petarde în prag de anul nou. Înțeleg că e o luptă pentru putere în PNL, iar Rareș Bogdan vrea cu tot dinadinsul scaunul lui Ludovic Orban, dar asta nu înseamnă că trebuie să o facă cu prețul haosului și instabilității.

Personal, nu cred că vom avea anticipate, fie și pentru că sunt mai mulți oameni responsabili decât saltimbanci în politica românească”, scrie pe Facebook Ionel Petre.