Un întreg oraș din SUA a ars din temelii! Aproape 5.000 de pompieri luptă cu flăcările violente

Flăcările devastatoare au distrus în doar câteva ore clădirile administrative și câteva locuințe din centrul istoric al orașului Greenville, conform informațiilor transmise de apnews.com

În acest context, cei 1.000 de locuitori orașului din SUA au fost evacuaţi încă de la începutul săptămânii. Potrivit sursei menționate, focarul „Dixie” este cel mai mare incendiu de vegetaţie din acest an şi e considerat de specialişti al optulea cel mai devastator din istoria Californiei.

Până în momentul de față, a distrus peste 110.000 de hectare de vegetaţie. Aproape 5.000 de pompieri luptă cu flăcările violente, însă doar 35% din suprafaţă este tinuta până acum sub control.

Incendiu devastator în Europa

Cel mai grav val de căldură din ultimele decenii înregistrat în Grecia continuă să pună probleme. Incendiul a distrus marţi mai multe case din Varibombi, un cartier de la periferia Atenei, iar locuitorii din două suburbii au fost evacuați.

Cel mai grav val de căldură din ultimele decenii înregistrat în Grecia continuă să pună probleme. Flăcările au distrus mai multe case şi o zonă de camping şi au ajuns în piaţa centrală din Varympompi. Case din zonă, precum și din cartierul apropiat Adames, au ars. Toți locuitorii din zonele amenințate de incendiul puternic au fost evacuați.

Cei care locuiesc în Thrakomakedones vor fi, de asemenea, obligați să părăsească casele pentru a scăpa de incendiu. Drumul Național, care merge de la Atena la Lamia, a fost închis din cauza flăcărilor. Focul a izbucnit în zona foarte împădurită din apropiere a Kryoneri, dar s-a răspândit semnificativ de-a lungul după-amiezii.

Flăcările au întrerupt curentul electric pentru unii locuitori din zonă, dar legăturile au fost restabilite. Cu toate acestea, focul se apropie periculos de unele întreprinderi și fabrici, iar oficialii au sugerat că este posibil să fie necesară evacuarea, dar ordinul nu a fost încă emis.

Sursă foto: Dreamstime