ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a solicitat ca statul să deschidă porțile bisericilor de Înviere, în condițiile în care biserica respectă normele în care funcționează celelalte instituții: „Iată, numai bisericile sunt închise, celelalte instituții primesc câte unul la distanță, dar nu resping pe nimeni. Nădăjduim să găsim înțelegere ca apropiindu-se cea mai de seamă sărbătoare, care ne dă tuturor lumină și viață, de la cei mai de sus la cei mai de jos, s-o avem cu lumina și cu Sfânta Împărtășanie și Sfânta Liturghie. De-aceea, cum spune un sfânt părinte din secolul XX, Sfântul Ioan de Kronstadt: Nimic nu este mai valoros, mai sfânt și mai vrednic de dorit, decât să fii părtaș la Sfânta Liturghie.

Hristos a venit să răscumpere viața și sufletele noastre

Nădăjduim că vom fi îngăduiți și noi, mai ales că Biserica este casa sufletelor noastre. Fără biserică sufletele se pustiesc, își pierd frumusețea lor, pentru că în Biserică este Hristos care a venit să răscumpere viața și sufletele noastre.

Să ne rugăm cu toții și rugăciunea noastră va ajunge la Dumnezeu și Dumnezeu va îndupleca pe cei care ne-au silit să nu vă primim pe dvs, credincioșii, să ne dea voie să deschidem biserica, să păstrăm toate rânduielile medicale, să nu aducă cineva din afară, într-un mod mișelesc vreo boală dar știm că la Dumnezeu sunt toate cu putință și el ne va izbăvi și de boală și de orice greutate. Noi nădăjduim să avem voie să venim la Biserică și Sfânta Înviere s-o facem împreună cu credincioșii”.

În afara Bisericii Ortodoxe Române și a Bisericii Ortodoxe a Greciei, celelalte biserici ortodoxe desfășoară slujbele cu credincioși, respectând unele norme speciale.