Bref, românii ar fi bine să aibă legături bune la internet, dar și tehnica aferentă: „Paştele este pe 19 aprilie. Vom avea timp sa vorbim mai aproape de sărbătoare, atunci când vom cunoaşte şi mai multe detalii despre situaţia reala in care ne vom afla cu toţii. Dacă aceasta se va înrăutăţi, este evident ca slujba de Paşti va putea fi urmărită doar la Trinitas TV / Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Lumină, dar nu de la Ierusalim

Vasile Bănescu, purtator de cuvânt al Patriarhiei Romane ne îndemna, luni: “Vom cânta poate la ferestre, în balcoane, “Hristos a înviat!”, vom putea aprinde în primul rând lumina în sufletul nostru.”

“Este exclus ca anul acesta să mai fie adusă lumină de la Ierusalim, pentru că aşa cum ştim, Biserica Învierii din Ierusalim a fost temporar închisă. Dar asta nu înseamnă că uităm un luctru esenţial: lumina este la fel de sfânta ca atunci când e aprinsă din candela de pe un altar din ultimul cătun”, a mai precizat Bănescu.