Purtătorul de cuvânt susține că în biserica respectivă nu s-a mai oficiat nicio slujbă, iar lăcașul de cult și curtea acestuia au fost dezinfectate de urgență.

„A fost anunțat DSP, care s-a deplasat imediat la biserica respectivă. Ancheta făcută acolo a dus la izolarea imediată și la testarea tuturor clericilor din parohia respectivă, precum și a doamnei care lucra la lumânărar.

Ulterior, au fost depistați pozitiv doamna respectivă, doi preoți și doi diaconi. Imediat au fost izolați. Biserica și curtea au fost dezinfectate de mai multe ori, iar în biserica respectivă nu a mai fost oficiată nicio slujbă”, a spus Vasile Bănescu la Antena 3.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat miercuri că cele şase persoane infectate cu coronavirus de la biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina au fost izolate imediat după depistare şi nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact.

“Persoanele sunt internate şi sub supraveghere medicală, într-o stare relativ bună, din câte am înţeles. Bineînţeles, slujba din duminica trecută nu s-a mai oficiat în biserică pentru că în nicio altă biserică nu s-a mai făcut slujbă înăuntru. Nu există niciun fel de pericol extins la parohia respectivă, întrucât oamenii nu au mai venit în biserică, ci atât cât au mai venit, puţini, au rămas afară în curtea bisericii”, a declarat Bănescu la Digi24.

Întrebat dacă cele şase persoane au intrat în contact cu enoriaşi, reprezentantul Patriarhiei a spus că este “posibil să fi fost într-un contact direct sau mai puţin direct”.

“Dincolo de faptul că au fost cu câteva zile înainte, adică înainte de a se impune slujbele în exterior, posibil să fi fost într-un contact direct sau mai puţin direct. Nu am amănunte în acest sens. Cert este că, după depistarea lor, nu s-a mai pus problema niciunui fel de contact, întrucât au fost imediat izolate”, a mai spus Bănescu.

Contactat de Agerpres, Vasile Bănescu a precizat că Arhiepiscopia Bucureştilor a anunţat imediat Direcţia de Sănătate Publică şi un alt preot a fost desemnat pentru a suplini activitatea pastorală acolo.

“Este vorba despre biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina, unde iniţial a fost depistat pozitiv cântăreţul bisericesc. Ancheta epidemiologică declanşată imediat a dus la izolarea şi testarea tuturor clericilor de la parohie şi a doamnei de la lumânări. Ulterior, au fost depistaţi pozitiv: doamna de la lumânări, doi preoţi şi doi diaconi. Biserica şi curtea ei au fost dezinfectate de mai multe ori. Arhiepiscopia Bucureştilor a anunţat imediat DSP şi un alt preot a fost desemnat pentru a suplini activitatea pastorală acolo”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.