Este vorba despre senatorul PSD Robert Cazanciuc. În opinia acestuia, Guvernul condus de Ludovic Orban a scăpat situaţia de sub control în pandemie.

Totodată, acesta a precizat că proiectul de lege privind carantina şi izolarea elaborat de Guvern este un ”dezastru”.

”În proiect nu există nicio dovadă că un om nu poate fi luat de pe stradă pentru un simplu strănut”, a argumentat preşedintele interimar al Senatului.

Șirul remarcilor la adresa liberalilor nu se oprește aici. Cazanciuc a mai subliniat că este pentru a treia oară când Guvernul trimite în Parlament, în ultimul moment, o lege foarte proastă, plină de greşeli.

„Am avut o săptămână în care președintele a ieșit la TV ca să certe pe toată lumea. Dar Guvernul PNL a scăpat situația de sub control.

Proiectul de lege elaborat de guvern este un dezastru. Dacă s-ar adopta , am avea o lege în contradicție cu constituția și practica CEDO”, a mai spus senatorul PSD.

Nu și-au învățat lecția

Totodată,  Robert Cazanciuc susține că nu înțelege plângire premierului Orban pentru amânarea votului legii.

”Premierul s-a plâns că am amânat votarea legii până luni. E ca și cum un elev care nu a învățat în liceu și a dat bac-ul acum, dă vina pe profesori și pe comisia de examinare.

Această lege trebuie să reglementeze nu mai pentru pandemia de acum, dar și pentru viitor.

Nu doar noi în Parlament am sesizat aceste nereguli, ci și ONG-uri.

Am rugat Guvernul ca până luni să ne dea o notă de fundamentare, așa cum se întâmplă în alte state

Legea trebuie să fie clară, uşor de înţeles şi de aplicat, să nu dea naştere la abuzuri. Trebuie să luăm măsuri ferme şi să ne asigurăm că legea e respectată de toţi. O lege proastă nu protejează pe nimeni”, a mai spus Cazanciuc.

Declarațiile senatorului PSD survin după ce Comisia juridică a Senatului, controlată de PSD, a decis să amâne dezbaterile referitoare la legea carantinei până luni, deşi planul iniţial era ca votul final să fie dat sâmbătă.