Marshall vine în România. Vrea să fabrice un produs folosit în scop militar

Compania Marshall și producătorul român Bluespace Technology își propun să dezvolte rapid un prototip de soluție containerizată militară și să discute potențialul înființării unei unități de producție în România.

Conform unui comunicat, Marshall a semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) cu Bluespace Technology pentru a explora oportunități de parteneriat în proiectarea, dezvoltarea și integrarea capacităților de ecranare electromagnetică și TEMPEST în soluții containerizate. Acordul a fost semnat luni la Expoziția Internațională Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) din București.

Acest document acoperă domeniile în care capacitățile, produsele și serviciile celor două companii se completează reciproc și unde accentuarea lor în domeniul apărării și al afacerilor poate fi extinsă împreună, în scopul oferirii de soluții complete clienților militari.

Lee Doherty MBE MA, director de Vânzări Marshall pentru Europa, a declarat că această colaborare susţine valorile fundamentale ale companiei de a construi parteneriate bazate pe încredere, fiabilitate şi cooperare cu organizaţii care pot aduce diversitate unui proiect și a căror expertiză completează propria expertiză a companiei.

El a mai adăugat că semnarea memorandumului semnifică angajamentul lor de a colabora îndeaproape cu părţile interesate din România pentru a înţelege nevoile lor, asigurând că investiţiile lor susţin creşterea locurilor de muncă, dezvoltarea expertizei, construirea lanţurilor locale de aprovizionare şi creşterea exporturilor.

„Suntem încântaţi de această nouă relaţie cu Bluespace Technology. Susţine valorile noastre fundamentale de a construi parteneriate bazate pe încredere, fiabilitate şi cooperare cu organizaţii care pot aduce diversitate unui proiect şi a căror expertiză completează propria noastră expertiză.

Semnarea acestui memorandum semnifică angajamentul nostru de a colabora îndeaproape cu părţile interesate din România pentru a înţelege nevoile lor, asigurând că investiţiile noastre susţin creşterea locurilor de muncă, dezvoltarea expertizei, construirea lanţurilor locale de aprovizionare şi creşterea exporturilor”, a declarat Lee Doherty MBE MA, director de Vânzări Marshall pentru Europa.

Se negociază înființarea unei unități de producție în România

Cele două companii își propun să dezvolte rapid un prototip de soluție containerizată militară și să discute posibilitatea înființării unei unități de producție în România.

„Astăzi începe o călătorie colaborativă între Bluespace Technology şi Marshall.

Suntem mai mult decât entuziasmaţi să oficializăm acest parteneriat şi să împărtăşim know-how-ul nostru românesc pentru a atinge obiective comune şi a avea un impact pozitiv în industrie”, a declarat Constantin Pintilie, directorul general al Bluespace Technology.

Marshall deține un portofoliu diversificat de afaceri într-o gamă largă de sectoare, printre care se numără aerospace și apărare, distribuție controlată termic, abilități și formare profesională, și proprietăți imobiliare.

Cu o prezență în creștere în Marea Britanie, Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu, Marshall angajează în prezent aproximativ 2.000 de persoane.