Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Marius Budăi, demontează cu câteva calcule simple afirmațiile făcute de reprezentanții Guvernului Orban privind ”cea mai mare majorare” a pensiilor pe care o va opera cabinetul liberal.

Budăi îi acuză astfel pe cei de la PNL că mint populația, încercând să le vândă ca o majorare a pensiilor ceea ce în realitate este de fapt o diminuare.

”Ultima majorare a PSD = 15%”

”PNL minte cum respiră.
De la fantasticul premier dezertor Cîțu zicere: „cea mai mare majorare”.
Cum stau lucrurile de fapt:
– prevedere legală valoare punct de pensie = 1.775 de lei;
– „cea mai mare majorare” valoare punct de pensie = 1.442 de lei;
– valoare punct de pensie în vigoare = 1.265 de lei.
Câteva calcule:
1.775 – 1.265 = 510 de lei;
1.442 – 1.265 = 177 de lei;
tăiere Cîțu = 333 de lei.
Ultima majorare a PSD = 15%;
„cea mai mare majorare” = 14%.
Bravo Cîțu! 14 este mai mare decât 15 și tăierea de 333 de lei este de fapt majorare.”, a scris Marius Budăi sâmbătă pe Facebook.

”Socialiștii nu pot schimba cifrele”

În context, Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că le-a dat ”șah mat” social-democraților, după ce a majorat pensiile în perioadă de criză economică.

”Socialiștii sunt disperați. Țipă, amenință, se vaită.

De ce?

Pentru că am arătat că deși suntem în perioada de criza economică am reușit să facem investiții record și să mărim pensiile mai mult decât a făcut-o PSD vreodată.

Oricat ar țipa socialiștii cifrele nu le pot schimba. PNL a crescut punctul de pensie cu 177 de lei și pensia minimă cu 96 de lei.

Provocare pentru Ciolacu și gașca lui. Găsiți o alta țară care creste pensiile și investițiile și mai ales arătați când a crescut PSD pensiile cu o suma mai mare ?

V-am dat șah mat.”, a scris ministrul de Finanțe pe ienternet.

Trebuie precizat că Legea pensiilor aflată în vigoare prevede o majorare cu 40% a punctului de pensie, începând cu data de 1 septembrie, anul curent.