Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a făcut o serie de declarați dure după ce premierul Orban a explicat într-o dezbatere organizată de Ministerul Muncii că economia României depinde în mare parte de redresarea economiilor mari.

Budăi a susținut, însă, pentru DCBusiness  că lipsa de măsuri, de profesionalism, de viziune și de iubire de țară a Guvernului Orban-PNL duce România într-o zona extrem de periculoasă din punct de vedere economic.

„Pică pară mălăiață în gură lui nătăfleață” și pentru că para nu pică, a închis și Orban economia. Cam așa sună declarația domnului Orban de astăzi”, a spus Budăi. Fostul ministru a acuzat Guvernul de lipsă de profesionalism în toată această perioadă grea pentru toți românii.

„Lipsa de măsuri, de profesionalism, de viziune și de iubire de țară a Guvernului Orban-PNL duce România într-o zona extrem de periculoasă din punct de vedere economic. Pe timpul guvernarilor PSD, România a fost campioană la creștere economică. Acum auzim doar de austeritate, auzim că „vom face – vom drege” și auzim cum PNL nu poate”, a punctat Budăi.

El a susținut, potrivit sursei citate că o țară emergentă ca România are nevoie în această perioadă de măsuri structurale și de creșterea puterii de cumpărare a cetăţenilor ei.

„Putem profita de excepția ridicată asupra deficitului bugetar. Sunt multe lucruri pe care le pot face și PSD le-a transmis public soluții. Din pacate, cu sub 1% din PIB măsuri de relansare a economiei, cu interdicții și cu amenzi nu o să reușească.”, a spus fostul ministru.

El a atacat astfel o declarație a premierul care a apreciat că economia României depinde în mare parte de redresarea economiilor mari.

„Acum hai să fim cinstiți, România este în mare măsură dependentă de economia europeană. Avem 80% din volumul schimburilor comerciale cu țări din UE. Dacă mai punem SUA și câteva țări, cam asta e relația economică a României. Noi depindem într-o mare măsură de redresarea acestor economii.”, a comentat Ludovic Orban.