Scandal total în politică! Unul dintre cei mai cunoscuți primari din România, Mihai Chirica de la Iași, nu a a avut parte de liniște cu ocazia manifestărilor publice dedicate Unirii Principatelor Române.

Chirica a fost atacat cu iaurt chiar în Piața Unirii din Iași, în timp ce împărțea stegulețe cu tricolorul.

Scandal total în politică! Primarul Iașiului, atacat în public

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române este marcată duminică în ţară prin diferite manifestări. O ceremonie dedicată Unirii Principatelor a fos organizată şi la Iaşi.

Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Primarul Iaşului Mihai Chirica a fost atacat de un protestatar cu iaurt în timp ce stătea de vorbă cu oamenii şi le împărţea steguleţe cu tricolorul, în Piața Unirii.

Individul a fost preluat de fortele de ordine, în timp ce edilul a intrat în Hotelul Traian să se spele, relatează ziaruldeiasi.ro.

”Un semnal de alarmă!”

Bărbatul s-a aşezat lângă soborul de preoţi care se pregătea să oficieze slujba de Te Deum. În momentul în care primarul a trecut prin faţa lor, bărbatul a scos din haină o sticluţă cu iaurt şi a aruncat conţinutul pe haina primarului.

Primarul Mihai Chirica a apreciat că acest incident trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România.

Primarul Mihai Chirica a spus că, după ani de frustrări, românii nu mai ştiu să dialogheze sau să respecte momentele importante din viaţa şi istoria statului român, precum cel care marchează 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor.

Atacatorul, nemulțumit de pensie

”Norocul meu, ca să fac, aşa, o glumă, e că nu am intoleranţă la lactoză.

I-am înţeles, din punctul meu de vedere, frustrarea acelui domn legat de pensia lui, dar cred că acest lucru care s-a întâmplat astăzi trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România, să înţeleagă că românii nu mai au răbdare, nu mai ştiu să dialogheze, nu mai ştiu să respecte anumite momente importante din viaţa noastră, a istoriei noastre şi cred că e timpul să le aducem din nou în atenţia publică şi aceste chestiuni”, a comentat Mihai Chirica incidentul,

Primarul a precizat ulterior că cel care l-a atacat cu iaurt este un militar în rezervă, că îi înţelege supărarea şi că nu va depune plângere împotriva lui.

Bărbatul care a recurs la acest gest s-a declarat nemulţumit de pensie.