Un celebru medic a venit cu informații menite să-i pună în alertă pe toți românii. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, a susținut, într-o intervenție la Digi24, că este îngrijorat de noile manifestări provocate de infecția cu noul coronavirus.

Mai exact, celebrul medic a arătat că au aparut simptomatologii neuropsihiatrice care până acum nu erau evidențiate la pacienții COVID. Mai exact, pacineții au tulburări de orientare, de exprimare și chiar de echilibru, iar medicii sunt puși în situația de a nu ști cum să-i trateze.

„Eu, ca persoană și ca managerul unei instituții, mi-am exprimat îngrijorarea mea personală. De ce vă spun că sunt îngrijorat: nu neapărat de număr, numărul vedeți că este constant – și nu e ușor de gestionat, suntem la limită cu numărul de paturi, din terapie nici nu vorbesc, nu a mai fost un pat liber de câteva luni de zile. Problema e că sunt cazuri ale căror manifestări – nici colegii mei nu au înțeles și nu pricep cum de se ajunge în situația asta”, a susținut Imbri la Digi24.

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri – nu sunt multe – în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta.

Mai grav e că, nefiind o medicație stiintifică, e foarte greu de intervenit, stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci. În acest sens sunt îngrijorat, mi-e teamă că vom fi în situația în care nu știm ce să facem”, a adăugat el.

Imbri a ținut să precizeze astfel de cazuri nu au fost înregistrate doar în România, ci și în alte țări.