„În această perioadă, prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani. Dintre aceştia 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 de la 10 la 19 ani”, a transmis Nelu Tătaru la Digi 24.

Potrivit celor spuse de Ministrul Sănătății, copiii sunt purtători şi transmiţători ai noului coronavirus.

„7 septembrie va fi data când vom face evaluarea epidemiologică pentru a o putea raporta autorităţilor locale, DSP-urilor şi inspectoratelor şcolare judeţene care vor avea libertatea, între ghilimele, să adapteze în funcţie de evoluţia epidemiologică şi scenariul pe care îl vor aplica la fiecare unitate de învăţământ în parte”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Nu am scăpat de pericol

„Vom avea zile cu un număr mai mare de cazuri, dar vom avea și cu un număr mai mic. Menționăm că există aceleași focare în diverse județe: București, Vaslui, Prahova ș. a. Încă nu am scăpat, purtăm mască, chiar dacă unii turiști au uitat de măsuri.

Terminarea sezonului estival aduce din punct de vedere și alte măsuri de revenire la activitate. Scăderea numărului de cazuri va fi de la o săptămână la alta. Nu am scăpat de pericol. Ține doar de noi ca aceste măsuri să fie respectate.

Noi monitorizăm zona de terapie intensivă. Există capacitate, dar n-ar trebui să ne lăsăm pe baza lor. Capacitatea maximă este de 1050 de paturi la ATI pentru Covid-19”, a transmis ministrul Sănătății la Digi24.

Bilanţ COVID-19, 27 august

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat cel mai recent bilanţ privind efectele pandemiei de coronavirus în România. Autorităţile se văd şi joi puse în faţa unei explozii de noi cazuri depistate, iar numărul deceselor raportate în ultimele 24 de ore continuă să fie şi el ridicat. Din păcate, numărul de cazuri noi raportate constituie un nou record absolut de la debutul pandemiei în ţara noastră, respectiv 1.504 cazuri.

Până astăzi, 27 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 83.150 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

36.677 de pacienți au fost declarați vindecați și 10.130 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.504 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 583 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea