Miercuri, vremea va deveni deosebit de caldă pentru un sfârșit de iarnă, cu maxime cuprinse în general între 7 şi 17 grade şi minime între 0 şi 9 grade, uşor mai mici în depresiunile intramontane, informează ANM.

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul şi nordul ţării, unde pe arii relativ restrânse va ploua slab. În nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, dar local şi temporar şi în regiunile sud-estice.

Cum va fi vremea în Capitală

În Bucureşti vremea va fi în general deosebit de caldă pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

În sudul şi estul ţării, valorile termice vor fi de asemenea în creştere faţă de ziua anterioară.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 20 de grade, iar cele minime între -1 şi 9 grade. În regiunile intracarpatice înnorările vor fi persistente şi va ploua, iar cantităţile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va avea înnorări temporare, iar ploi slabe se vor semnala izolat.

La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în zona montană, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi temporar, în cursul zilei, şi în celelalte regiuni.

Joi, temperaturile scad semnificativ

Joi, temperaturile vor scădea semnificativ şi vor fi prezente și precipitaţiile. Ploile şi ninsorile apar din nou în România, aduse de un ciclon care loveşte ţara noastră.

Potrivit ANM, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent în toată ţara, mai accentuat în vest, centru şi nord. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii.

La munte vor predomina ninsorile, iar în zonele joase de relief la început va ploua, dar mai ales spre seară şi noaptea, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova, mixte în Banat şi Crişana, predominant ploaie în Oltenia şi Muntenia şi numai ploi în Dobrogea.

Cantităţile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zona montană. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele centrale, sudice şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.

Vremea se răcește și în Capitală, însă se va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.