Prognoza meteo pentru luni

Luni, vremea va fi în general frumoasã şi mult mai caldã decât normal în a doua jumătate a lunii februarie în cea mai mare parte a ţãrii, dar în special în zonele de deal şi de munte. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în cursul nopţii în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde spre dimineaţã izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, la altitudini mari, dar local şi în regiunile estice şi sud-estice.

În ceea ce privește temperaturile,cele mai mari se vor încadra între 7 şi 15 grade, mai ridicate (pânã la 16…18 grade) în Subcarpaţii Moldovei şi de Curburã şi în Dealurile de Vest. Minimele termice pe de altă parte vor fi cuprinse între -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 6…7 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

Dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã pe arii restrânse, cu precãdere în centrul ţãrii.

Prognoza meteo pentru marți

Deşi în vestul şi în nordul ţãrii valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent, marți, vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei în regiunile intracarpatice, iar noaptea şi în restul teritoriului, dar numai pe spaţii mici va ploua slab.

La munte, în special în Carpaţii Orientali, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade. De asemenea, ceața va fi și ea prezentă.

Prognoza meteo pentru miercuri

Miercuri dimineață valorile termice vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã în jumãtatea de sud-est a ţãrii, cu toate acestea, la nivelul întregii ţãri, va fi în continuare o vreme mai caldã decât normal. În cursul zilei, cerul va avea înnorãri în regiunile sudice unde pe alocuri va ploua slab, dar şi la munte unde se vor semnala pe spaţii mici precipitaţii mixte.

Noaptea nebulozitatea va cuprinde majoritatea zonelor, ploile vor fi frecvente şi moderate cantitativ în Banat şi în Oltenia, în timp ce în Muntenia şi Dobrogea pe arii restrânse va ploua slab.

În Crişana şi Maramureş se anunță ploi şi lapoviţã, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi posibile izolat.

La munte pe de altă parte vor predomina ninsorile, local mai consistente, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 12 grade, iar cele minime în general între -4 şi 4 grade.