Real și-a închis toate magazinele din Germania

Pe data de 23 martie a acestui an, lanțul de supermarketuri Real și-a închis toate magazinele din Germania. În luna septembrie, compania a solicitat deschiderea unei proceduri de insolvență autoadministrată. Această decizie a avut un impact asupra a peste 5.000 de angajați din 62 de magazine și sediul central din Mönchengladbach.

Procedura de insolvență în regim de autoadministrare urmărește să permită continuarea activităților comerciale și să faciliteze negocierile cu potențialii cumpărători pentru preluarea locațiilor. Lanțul de supermarketuri este deținut de investitorul financiar SCP. Acesta a vândut inițial compania în iunie 2022, însă a răscumpărat-o în mai 2023, având în vedere „situația economică critică”.

În anul 2020, SCP a cumpărat lanțul de magazine. Acesta cuprindea 276 de magazine, de la grupul comercial Metro, cu scopul de a-l diviza și revinde ulterior. Kaufland, Edeka, Globus și Rewe au achiziționat o parte semnificativă dintre cele mai atrăgătoare sucursale ale lanțului.

Real a rămas cu 63 de magazine. Conform anunțului recent, 14 magazine urmează să fie transferate către concurentul Rewe, trei sucursale către Kaufland și un magazin către Edeka. Celelalte 45 de magazine au fost închise pe 23 martie 2024, deoarece, conform Chip.de, „în ciuda eforturilor intense, nu a fost încă găsit niciun cumpărător” pentru aceste locații.

Supermarket Real
Supermarket Real; SURSA FOTO: Dreamstime

Lanțul se supermarketuri Mein Real s-a închis anul trecut

Amintim că în septembrie 2023, și lanțul de supermarketuri Mein Real și-a anunțat falimentul. Cu un total de 62 de filiale, firma opera o extinsă rețea de vânzări în Germania. Problemele financiare au fost cauza declarată a insolvenței.

Cu toate eforturile de a fi salvat, lanțul de supermarketuri nu a reușit să evite colapsul. În curând, magazinele Real din Germania și-au încheiat activitatea. Doar câteva dintre filialele Real au fost preluate de alte lanțuri de supermarketuri.

Compania a comunicat atunci că magazinele Real din Germania se vor închide până la data de 31 martie 2024.

În total, cel puțin 14 magazine Real au fost preluate de grupul Rewe, 3 magazine de Kaufland și 1 de către lanțul Edeka, într-un efort de a menține cât mai multe locuri de muncă. Cu toate acestea, achiziția nu a fost încă aprobată de către Oficiul Federal Antitrust. Real nu a reușit să găsească cumpărători pentru toate sucursalele, ceea ce a condus la închiderea a 45 de filiale, programată să aibă loc până la finalul lunii martie, conform ruhr24.de.