Marți seara a fost un final de zi crunt pentru cea mai mare televiziune din România, ProTV. Stația cu cele mai mari audiențe a încasat o bătaie fără precedent din partea celor de la Antena 1, marii rivali.

Umilință totală pentru ProTV!

Părea o nouă seară în care ProTV face legea. Știrile ProTV au rupt concurența, iar imediat după, părea o seară perfectă pentru televiziunea din Pache Protopopescu. Meciul unei generații, tineretul lui Adrian Mutu, care în urma egalului cu Danemarca s-a calificat la EURO 2021.

Chefi la Cuțite a ținut aproape de meci. Peste 1,5 milioane de oameni s-au uitat și la bucătarii Dumitrescu, Bontea și Scărlătescu.

În intervalul 20.00 – 21.00, ProTV a continuat să-și arate supremația în fața celor de la Antena 1. Ce a urmat însă, a fost un adevărat prăpăd.

Conform audiențelor consultate de capital.ro, ProTV a pierdut în intervalul 21.00-24.00. Nu oricum, ci la scor. Mai exact, de la ora 21.15, a început supremația celor de la Antena 1. La ora 21.15, Antena 1 a avut 9,3, apoi audiențele au crescut enorm. Au sărit de 10 puncte de rating și chiar de 11. Până la ora 22.00, Antena a fost prima televiziune din România.

Și de la ora 22.00 încolo, cei de la Antena 1 au continuat să domine copios ProTV. În intervalul 22.00 – 23.15 au avut rating între 9 și 11, iar concurența a scăzut enorm. Vorbim de un rating de trei ori mai mare al Antenei față de ProTV.

Și întreaga oră 23.00 a aparținut Antenei 1, chiar dacă ratingul a scăzut spre 8. ProTV a avut maxim 3 și nu a avut nicio șansă să se apropie de concurență în nicio clipă.

Abia după miezul nopții, ProTV s-a apropiat și a depășit Antena 1, dar nesemnificativ. Vorbim despre o lovitură de proporții a Antenei, mai mereu obișnuită cu locul 2 sau 3 la nivelul audiențelor.