Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, și-a anunțat demisia din funcţie, chiar în timpul anchetei efectuate de către Corpul de Control al Ministerului Sănăţii.

„Astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia cu nr.19002/18.11.2020 a doamnei dr. Coldea Liliana din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, din motive personale, începând cu data de 19.11.2020. Imediat ce vom emite dispoziţia cu desemnarea unui manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, o vom transmite presei”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu, Ioana Căpăţână.

Vicepremierul Raluca Turcan, prezentă vineri la Sibiu alături de şeful DSU, a cerut demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea. Prefectura Sibiu, DSP, dar şi Spitalul Judeţean au fost acuzate că nu au luat la timp măsuri pentru limitarea pandemiei şi pregătirea unităţilor medicale, iar astfel s-a ajuns la o incidenţă mare a cazurilor de coronavirus, fiind necesară impunerea carantinei în oraş pentru două săptămâni.

Raluca Turcan a pus presiune

Demisia Lilianei Coldea a fost cerută de vicepremierul Raluca Turcan, cea care a confirmat miercuri, pentru Agerpres, că la spitalul sibian se derulează o anchetă.

„Confirm ca este Corpul de control la Spitalul Judeţean . Voi face alte comentarii după primirea datelor în urma anchetei”, a explicat vicepremierul Raluca Turcan.

Raluca Turcan i-a cerut vineri, demisia directorului SCJU Sibiu, medicului Liliana Coldea, însă aceasta a refuzat să renunţe la funcţie.

Alianţa USR PLUS Sibiu a cerut zilele trecute conducere militară la SCJU.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este principalul spital public care tratează sibienii adulţi cu COVID-19. Aici există şi cele mai multe locuri la ATI, 12, două staţii de oxigen, Secţie Clinică de Boli Infecţioase, principala Unitate de Primiri Urgenţe şi trei aparate de testare PCR, din care funcţionează în prezent două.

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România cu cea mai mare rată de infectare, de 9 la mia de locuitori. În municipiul Sibiu rata a crescut la 13,63 marţi, în a doua zi de carantină, informează Prefectura.