„Ipocrizia este fără limite la PSD. Liderii din partidul lui Marcel Ciolacu acuzau guvernul Orban, în timpul primului lockdown din primăvară, că nu știe decât să țină oamenii închiși în case, în izolare, cu botniță la gură, iar azi reproșează aceluiași guvern că a întârziat prea mult cu adoptarea restricțiilor”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan nu uită

Conform postării din data de 7 noiembrie, vicepremierul susține că unii politicieni nu se pot gândi decât la voturi iar acest lucru provoacă suferință pentru mulți români.

„Sunt cu gândul doar la voturi. Și la amânarea alegerilor, în speranța că până în primăvară vom mai pierde noi puncte.
Ați uitat oare când ați contestat legile noastre, care protejau oamenii, la CCR? Ați uitat că din cauza voastră au ieșit oameni din spital, infectați cu COVID, cu riscul să-și îmbolnăvească familiile sau cunoscuții?

Ați uitat că lideri de-ai voștri făceau paradă la televizor că nu poartă mască și că masca e o prostie? Ceea ce oricum credeți cu toții în continuare. S-a văzut la restaurant.

Nu vreți alegeri. Sigur? Că vorbiți pe două voci. Azi vreți, mâine nu mai vreți și poimâine vă mai gândiți. Până vă hotărâți vă spun că oamenii trebuie protejați. Și Sănătatea Publică trebuie să fie pe primul loc dacă ești responsabil. Românii pierd enorm pentru că nici măcar în momente de extremă criză sanitară, unii politicieni nu se pot gândi decât la voturi, putere, interese, legi preferențiale.

Nu avem voie să uităm că trei ani PSD a acaparat agenda guvernamentală și parlamentară doar cu legi și subiecte despre și pentru infractori, control al instituțiilor statului și subordonare politică”, a conchis aceasta.

Anunțul făcut de Raluca Turcan

Raluca Turcan a anunțat că, pentru a face față valului de infectări cauzat de pandemia de coronavirus, Guvernul a achiziţionat aparatură şi echipamente medicale de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

„Până în momentul de faţă, pentru combaterea pandemiei, am investit 1,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de aparatură şi echipamente medicale şi am deblocat construcţia celor trei spitale regionale pentru aproximativ 2.500 de paturi, în valoare de 1,16 miliarde de euro”, a afirmat Turcan.

Sursă foto: INQUAM Photos/George Calin