De asemenea, cei doi au fost criticați că preferă să călătorească cu avioane private în vacanţe, deşi se dau mari militanți pentru protejarea mediului.

Într-o declarație pe site-ul Archewell, cuplul princiar a spus că lucrează pentru a atinge ”zero net” în viața lor până în 2030. ”Am făcut în mod activ alegeri pentru a compensa și echilibra această amprentă de carbon, cu instrumentele oferite de către organizațiile partenere. Știm că toți putem face mai bine”, se spune în declarația postată pe site, notează The Sun.

Anunțul a fost, probabil, conceput pentru a contracara criticile de pe Twitter în care se spune că angajamentele pentru combaterea schimbărilor climatice ale cuplului nu pot fi luate în serios.

Au ales de cel puțin 21 de ori avioane private

După cum amintește The Sun, ducele și ducesa de Sussex au ales de cel puțin 21 de ori avioane private în ultimii doi ani, pentru a ajunge în diverse locuri, în ciuda faptului că au cerut „națiunilor cele mai bogate” să își îndeplinească angajamentele de miliarde de dolari pe an pentru a lupta cu schimbările climatice.

Ce le reproșează oamenii pe Twitter

Un utilizator Twitter s-a întrebat de ce cuplul princiar nu a putut lua niciodată un avion comercial ”ca toți ceilalți”.

Chiar în vară, prințul Harry a stârnit mânia presei şi a activiştilor ecologişti pentru că a efectuat o cursă cu un avion privat, la doar câteva luni după ce a ţinut un discurs despre poluare şi schimbări climatice. Nu este prima dată când Harry zboară cu un avion privat. Ducele de Sussex a schimbat patru avioane particulare în 11 zile, una dintre curse fiind cu destinaţia Sicilia, acolo unde era invitat la un summit ecologist.

Duplicitatea cuplului princiar a mai fost remarcată de jurnaliștii englezi, care au acuzat faptul că, deși cei doi spun că detestă tot ceea ce reprezintă familia regală și monarhia, continuă să profite la maximum de statutul pe care îl au.