România, umilită până și de bulgari! În timp ce în țara noastră ministrul Transporturilor anunță triumfalist că, ”în patru ani, se va putea circula pe autostradă de la Sibiu la Bruxelles”, vecinii de la sud de Dunăre sunt în faza de finalizare a proiectelor de infrastructură.

Prim-ministrul bulgar a anunțat joi că în curând ”se va circula fără semafoare de la München şi Viena, prin Belgrad, până la Burgas şi Salonic”.

România, umilită până și de bulgari! Autostradă de mare importanță pentru Balcani

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a inspectat şantierul autostrăzii Europa, pentru a constata la fața locului în ce stadiu se află lucrările.

”A fost făcut un progres uriaş în construcţia autostrăzii. A treia secţiune de la punctul de control al frontierei Kalotina până la Dragoman este cea mai dificilă, dar odată cu finalizarea proiectului, se va circula fără semafoare de la München şi Viena, prin Belgrad, până la Burgas şi Salonic”, a declarat şeful executivului de la Sofia.

Prim-ministrul bulgar a adăugat că autostrada are o mare importanţă pentru toate ţările din regiune, deoarece face parte din Coridorul paneuropean 10, iar Bulgaria va avea şi venituri din taxele pentru vinietă.

Lucrări inaugurate înainte de termen

”Este evident ceea ce s-a realizat şi amploarea construcţiei, la care participă sute de muncitori. Autostrada va aduce beneficii atât oamenilor, cât şi întreprinderilor. Construcţia Autostrăzii Europa se desfăşoară fără a împiedica traficul rutier şi feroviar pe traseu”, a remarcat Borisov.

Lucrările de construcţie a secţiunii de 14,5 kilometri de la punctul de control al frontierei Kalotina până la Dragoman au început în februarie anul acesta şi se desfăşoară pe toată lungimea traseului, potrivit rador.ro.

A doua secţiune de 17 kilometri de la Dragoman la Slivniţa este gata, iar traficul pe acest tronson a fost lansat înainte de termen, la începutul lunii noiembrie 2020, cu jumătate de an mai devreme decât era planificat.