Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că duminică a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, informează agenţia BTA.

„După două teste PCR negative, astăzi am fost testat pozitiv. Simt un disconfort general. Doctorii mi-au recomandat să stau acasă”, a scris Borisov pe Facebook, adăugând că a informat autorităţile sanitare despre contacţii săi.

El anunţase vineri că intră în autoizolare, întrucât a fost contact al ministrului adjunct al Dezvoltării Regionale, Nikolay Nankov, testat pozitiv pentru COVID-19.

„Aştept ordinele autorităţilor sanitare şi până atunci voi rămâne în autoizolare. M-am aflat în contact cu el (ministrul infectat) ultima dată acum cinci zile”, a scris Borisov vineri pe pagina sa de Facebook.

Sâmbătă, Inspectoratul de Sănătate din Sofia l-a înştiinţat pe Borisov că poate ieşi din carantină după ce rezultatul său la două teste a fost negativ. Însă un al treilea test a ieşit pozitiv duminică, scrie Agerpres.

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus au crescut şi în Bulgaria de la începutul lui octombrie, vineri fiind raportate un nou record zilnic de 1.595 de noi infectări şi totalul de la începutul pandemiei ajungând la 34.930, cu 1.064 decese în ţara cu circa 7 milioane de locuitori.

Joi, Ministerul Sănătăţii de la Sofia a anunţat că purtarea unei măşti devine obligatorie în spaţiul public exterior acolo unde menţinerea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri nu este posibilă, cum este în pieţe, în gări şi în staţiile de metrou, pe străzile aglomerate şi la cozi.