Duminică, 25 octombrie, Ungaria a raportat un nou record: 3.149 de noi cazuri depistate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic anunţat până acum de la debutul pandemiei şi prima dată când se trece pragul psihologic de 3.000 de cazuri, relatează Reuters citând Executivul de la Budapesta.

Numărul total de cazuri de infectare în Italia se ridică acum la 59.247, cu 1.425 de decese, 35 de decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Ungaria este o ţară cu 10 milioane de locuitori.

Cu toate că numărul de cazuri de infectare a crescut drastic de la sfârşitul lui august, premierul Viktor Orban încearcă să evite o repetare a restricţiilor impuse în primăvară, care au făcut economia să se prăbuşească cu 13,6% în al doilea trimestru.

Şcolile din Ungaria funcţionează normal şi, în afară de închiderea graniţelor pentru străini, Guvernul de la Budapesta nu a impus limite semnificative desfăşurării evenimentelor, scrie Agerpres.

Joi, şeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas, a afirmat că Guvernul nu intenţionează să impună noi restricţii şi că nu se prevede trecerea şcolilor la sistemul online după încheierea vacanţei de toamnă, la 1 noiembrie.

Ungaria, interesată de vaccinurile produse în Rusia şi China

Guvernul ungar le-a cerut experţilor medicali din ţară să analizeze eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 dezvoltate de Rusia şi de China, pentru posibile achiziţii viitoare, a mai afirmat, joi, şeful de cabinet al premierului Orban.

Ungaria este pregătită să cumpere vaccinurile dacă acestea oferă protecţie eficientă împotriva coronavirusului, a spus Gergely Gulyas într-un briefing de presă.

Ungaria s-a angajat de asemenea să achiziţioneze 6,5 milioane de vaccinuri de la AstraZeneca, la un cost total de 13 miliarde de forinţi (42,24 milioane de dolari), în cadrul unui acord mai larg al Uniunii Europene, a precizat el.

Cazurile de coronavirus din Ungaria au crescut cu repeziciune de la sfârşitul lunii august. Totalul infectărilor cu COVID-19 a depăşit pragul de 10.000 pe 10 septembrie, 20.000 pe 23 septembrie şi 40.000 pe 14 octombrie.

Premierul Viktor Orban a promis că Ungaria va procura un vaccin pentru noul coronavirus, pe care îl va pune la dispoziţia cetăţenilor pe bază de voluntariat.