Se vede că este însoțit de ministrul finanțelor, Kiril Ananiev, de cel al energiei, Temenujka Petkova, precum și de liderii confederațiilor sindicale CITUB și Podkrepa, Plamen Dimitrov și Dimităr Manolov. Aceștia urcă pentru prima dată public în jeep-ul premierului, este scris pe duma.bg

Ei intenționează să arunce cu ouă în noi, iar nouă de ploaie să ne fie frică

După cum era de așteptat, Borisov a explicat din nou cum unii protestează și alții – guvernul – lucrează. Ei intenționează să arunce cu ouă în noi, iar nouă de ploaie să ne fie frică, a spus el, promițând o creștere de 10% a veniturilor și o dublare a salariilor profesorilor, până la sfârșitul mandatului său. Facem totul pentru oameni, a spus Borisov. Și a explicat că nimeni nu l-ar putea acuza că a cheltuit bani pentru campanie, a vrut întotdeauna să ridice nivelul de trai al bulgarilor.

Ministrul finanțelor, Kiril Ananiev, a spus că anul viitor este prevăzută o sumă suplimentară de 1 miliard de leva pentru pensii, cu care pensia minimă va crește de la 250 de leva la 300 de leva (circa 150 de euro). Cei cu pensii între 300 și 350 de leva vor avea o creștere de 10%, iar restul de 5%. Borisov a mai spus că lucrările de construcție la Centrala Nucleară Belene trebuie să continue și procedura continuă. Vom construi Unitatea 7 a Centralei Nucleare Kozlodui folosind o tehnologie care este radical diferită de cea actuală, a adăugat el.

Din spusele sale a mai reieșit că guvernul bulgar va aloca încă 5 milioane „pentru acest medicament, despre care se spune că ajută, nu vindecă, dar ajută cel mai mult – „Remdesivir„, alte 5 milioane vom da pentru a se cumpăra și a umple depozitele”.